- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uzbuna u Firenci zbog srpskog zlatnog dečka – političar nije birao reči: „Ponižavanje vrednosti!“

© Foto : Mašimo Paolone/LaPreše via APDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović uskoro će i zvanično postati novi fudbaler Juventusa, zbog čega trpi uvrede navijača Fiorentine. Koliko je srpski napadač važna tema italijanskog grada govori i to da su se oglasili i Dario Nardela, gradonačelnik Firence, i Mateo Renci, bivši premijer Italije, koji je rekao da je besan.
Pitanje trenutka je kada će Dušan Vlahović proći preglede i potpisati petogodišnji ugovor sa Juventusom.
Tu vest su „na nož“ dočekali navijači Fiorentine, a zbog Dušanovog odlaska nije srećan ni Dario Nardela, gradonačelnik Firence, koji je za italijanske medije otkrio koliko ga je pogodio dugo očekivani transfer.
„Kao navijač, ne mogu da poreknem žal što nas igrač koji je dao najveći doprinos prvog dela sezone, napušta sredinom iste. I što je još gore, ide u tim koji nam je prema tabeli direktan konkurent“, istakao je Nardela.
Sa druge strane, Renci, inače veliki navijač Viole, najviše je kritikovao klub.
Pred kamerama smo pa moram da se uzdržim da ne psujem. Ovo je kao dan žalosti u Firenci. Imao sam 15 godina kada je Roberto Baođ prodat Juventusu i išao sam na proteste na Pjaci Savonarola. Besan sam. Zašto Fiorentina mora sve i uvek da proda Juventusu? Makar ih pošaljite u neke druge klubove, izjavio je Renci za televiziju La7.
Naredla žali što je moć klubova otišla u ruke pojedinaca, zbog čega su se izgubili igrač koji čitavu karijeru provedu u jednom timu.
„To je još jedna demonstracija fudbala koji se sve više udaljava od navijača i autentičnosti. Fudbalom upravljaju ljudi koji ne bi smeli da imaju svu ovu moć. Romantična verzija fudbalera zastave je odavno izbledela. Strasti i vrednosti se gaze i ponižavaju ovakvim događajima“, rekao je gradonačelnik Firence za „Gazeta delo Sport“.
Vlahovićev ugovor u Fiorentini važi do 2023. godine, ali je bilo jasno da će Italijani morati ranije da puste srpskog napadača.
Veruje se da će transfer Dušana Vlahovića iznositi 75 miliona evra i time postati najveći zimski transfer italijanskog fudbala, ali i najveći transfer jednog srpskog fudbalera ikada, pošto će biti oboren rekord Luke Jovića, koji je prethodno za 60 miliona evra prešao iz Ajntrahta u Real Madrid.
Prema informacijama poznatog italijanskog novinara Fabricija Romana, dogovor između klubova, ali i novog tima i igrača, već je sklopljen.
Pored 75 miliona evra u kasi ekipe iz Firence, napadač reprezenacije Srbije bi trebalo da potpiše ugovor vredan sedam miliona evra neto godišnje.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
„On je gladan, ljut, nikada zadovoljan“ – i on je najubojitije oružje iz Srbije!
Futsaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
Rusija razbila Hrvatsku na Evropskom prvenstvu!
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
Vlahoviću prete smrću: „Ni telohranitelji ti neće pomoći“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala