- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žreb se bliži – mediji kažu, bliži se i odluka ministra o Đokoviću

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi da dobije novu odluku o statusu vize za boravak u Australiji u noći između srede i četvrtka, najkasnije u petak, ali – prema najavama političkih izveštača iz Australije to bi moglo da se dogodi pre žreba za Australijan open.
Žreb je zakazan za četvrtak ujutru, od pet sati našem vremenu, Novak Đoković je prvi nosilac i najveći favorit, ali i dalje postoji znak pitanja nad time da li će uopšte biti u mogućnosti da se pojavi na takmičenju koje je osvajao devet puta.
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Australijan open je potvrdio Đokovićev status
Britanski „Indipendent“ je preneo da ministar za imigracije Aleks Hok ima „gotovo sigurnu“ nameru da donese odluku u četvrtak 13. januara ili u petak 14. januara, ali se u međuvremenu pojavila i daleko sumornija prognoza.
Teniski novinar Deni Mihe je imao kratak, ali više nego jasan komentar, daleko različiti od onog datog ranije kada je bio uveren da će Đoković dobiti priliku da nastupi na Australijan openu.
Politički novinar i kolumnista „Satrdej pejpera“ Pol Bonđorno preneo je u javnost, putem društvenih mreža, glasine do kojih je došao.
„Čujem da će Aleks Hok izbaciti Đokovića, sutra“, naveo je Bonđorno.
U tom smislu, „sutra“ znači „danas“, pošto je u Australiji već četvrtak, dan za koji je najavljen žreb za Australijan open.
Ukoliko ministar Hok, imajući u vidu poslednje informacije koje su stigle od Đokovića, a u vezi su sa greškom u prijavi dolaska u Australiju u kojoj nije navedeno da je on boravio u Španiji pre nego što je stigao u Australiju, odluči da ponovo ukine Đokovićevu vizu, izvesno je da bi to trebalo da se dogodi pre žreba za Australijan open.
U tom slučaju, Đoković bi bio ponovo lišen slobode i prebačen u imigracioni pritvor gde bi čekao deportaciju, ali je takođe gotovo izvesno da će u tom slučaju Novak ponovo uložiti žalbu i pokušati da dokaže svoje pravo na sudu, kao što je to već učinio po pitanju pravilnog ophođenja pripadnika Granične policije u momentu prvog ukidanja vize.
Dakle, noć pred nama bi mogla da donese odgovor, ali – možda i ne. Stvari su neizvesne, kao što su bile svih ovih dana.
U međuvremenu, pojavila se još jedna opcija za Đokovića, opširnije o tome u posebnoj vesti.
Novak Đoković proslavlja pobedu protiv Kaspera Ruda u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Đoković ima „keca u rukavu“ – šifru „4013“
Neizvesno je i šta će se dogoditi sa žrebom za Australijan open, ukoliko prethodna odluka ministra o povraćaju vize ostane, Novak će ostati u konkurenciji i tu nema dileme, ali je pitanje kako će se turnir poneti prema potencijalnom scenariju u kom će Đoković biti vraćen u pritvor.
Ako Australijan open odluči da zadrži u žrebu prvog tenisera sveta, što je svakako u interesu organizatora, suočiće se sa mogućim problemom u rasporedu jer nije izvesno kako bi tekao žalbeni postupak, odnosno da li bi bilo moguće završiti sve pre početka turnira.
Podsetimo, prethodni žalbeni postupak je okončan prošlog po tamošnjem vremenu, a Australijan open počinje upravo narednog ponedeljka.
Iako je izvesno da Đoković ne bi nastupio prvog dana, pitanje je da li bi on uopšte mogao da bude spreman za to ukoliko, potencijalno, provede još nekoliko dana u pritvoru i bez treninga.
U slučaju da Đoković odluku o ukidanju vize dobije posle žreba, ceo žreb bi se pomerio, odnosno po automatizmu bi se podelili parovi.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Bivši funkcioner otkriva šta vlast treba da uradi s Đokovićem: „Zamislite, policija sa pištoljima...“
Aleks Hok - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Slučaj „Đoković“ je u rukama jednog čoveka – hoće li ostati veran svojim uverenjima?
PCR test, Torlak - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
„Dokazi“ protiv Đokovića su pali – na „jedan klik“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala