- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši funkcioner otkriva šta vlast treba da uradi s Đokovićem: „Zamislite, policija sa pištoljima...“

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Šta uraditi u slučaju Novak Đoković? To pitanje visi kao mač nad glavom Vladi Australije koja će morati da donese konačnu odluku o tome da li je srpskom teniseru dozvoljen boravak u toj državi. U svetlu Đokovićevog priznanja da postoji greška u postupku, bivši funkcioner Abul Razvi ističe da bi Ministarstvo za imigracije moglo da se uzdrži od koraka.
Đoković jeste pobedio na suđenju u kom je jedina tema bila da li su se pripadnici Granične policije na pravi način odnosili prema njemu u procesu koji je inicijalno završen ukidanjem vize i smeštanjem Novaka u imigracioni pritvor.
Ipak, stvari nisu tu završene, ministar za imigracije Aleks Hok, ima diskreciono pravo da ukine vizu Đokoviću u bilo kom momentu, ukoliko pronađe dovoljno dobre razloge za to.
Abul Rizvi, nekadašnji zamenik sekretara u Ministarstvu za imigracije, pokušao je da proceni šta će se dešavati u narednom periodu, imajući u vidu činjenicu da je Đoković priznao da je došlo do greške u prijavi za dolazak u Australiju i da nije navedeno da je on boravio u Španiji pre sletanja u Melburn.
„Mislim da vlast nije najsrećnija zbog svega što se dešavalo, naročito u medijskom svetlu. Verujem da će pokušati da reše problem u najkraćem periodu. Ako ministar odluči da ukine vizu Đokoviću, on će dobiti obaveštenje o takvoj nameri i biće vraćen u pritvor, posle čega će ponovo imati pravo žalbe“, naveo je Rizvi.
Ipak, on ističe da će se ministar uzdržati od prava na korišćenje takve moći i iznosi argumentaciju za to.
„Najlakše za vlast je da sedne sa Đokovićem i pokuša da dođe do načina da uveri narod da on ne predstavlja pretnju za javnu bezbednost i da mu dozvoli takmičenje. Vlast se nalazi između čekića i nakovnja, ili će pokušati da reši problem u naredna dva, tri dana ili će pustiti da se sve razvlači na narednu nedelju ili dve“, ističe Rizvi.
Kako je istakao, vlast je trebalo još u novembru da odbije Đokovićev zahtev za vizu i time bi se sprečio ceo haos koji je nastao po Novakovom sletanju u Melburn.
„Ovde nema lake opcije. Ukidanje je teško, neukidanje takođe. Hajde da zamislimo šta bi se desilo da se viza ukine... To znači da pripadnici Granične policije, koji nose tamne uniforme i pištolje, prilaze Đokoviću na teniskom terenu i odvode ga pred jarkim svetlima svetskih medija... To je katastrofalno za imidž, ali je i svaki pokušaj da se reši problem na brzi način je rezultat loše prakse u imigracionoj politici koji postoji u poslednjih 30 godina“, zaključio je Rizvi.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Novak je, zasad, slobodan, sudija je bio jasan, ali – šta može ministar?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Đoković otkrio istinu o svemu kako bi zaustavio širenje „konstantnih dezinformacija“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Saga se nastavlja – Đoković trenirao, i dalje mu preti deportacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala