- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je, zasad, slobodan, sudija je bio jasan, ali – šta može ministar?

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković je slobodan čovek u Australiji, bar zasad, pošto Ministarstvo za imigracije i dalje može da mu ukine vizu za boravak u toj državi.
Đoković i njegov pravni tim su uspešno odbranili žalbu na odluku o ukidanju vize za ulazak u Australiju koja mu je dodeljena po sletanju u Melburn, ali tu nije kraj drame jer bi okolnosti mogle da se promene u narednim danima.
Po odluci suda, Ministarstvo za imigraciju je imalo četiri sata da donese hitru odluku o ukidanju vize i naredi deportaciju, iako taj rok nije bio predviđen sudskim rešenjem.
U presudi je navedeno da Ministarstvo za imigraciju ima pravo na to, a rok je praktično određen radnim vremenom, s obzirom na to da se sve događalo u predvečerje jer se suđenje odužilo.
U tom periodu, pojavile su se informacije da je Đoković uhapšen, ali – on je sve vreme u kancelariji svojih advokata, a policija nema pravo da ga liši slobode.
To je odredio postupajući sudija, izričito napomenuvši advokatima suprotne strane da ministar za imigracije mora da obavesti sudiju ukoliko bude nameravao da iskoristi svoje „lične moći“.
„Lična moć“ je pravo ministra da samostalno donese odluku o ukidanju vize, ali u tome postoje ograničenja jer je neophodno da se pojave „novi i jasni razlozi za to“.
To znači da bi Novak „morao“ da postane pretnja po nacionalnu bezbednost, zdravlje i društveno dobro Australije, što je bila teza koja je oborena na sudu, a koju su zastupali državni advokati.
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Mediji javljaju: Đoković će biti slobodan čovek, ali – nije kraj!
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Antologijsko saslušanje Novaka u Melburnu: Šta vam još nisam dostavio?!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Potpuno rasulo „sistema“: Amerikanac objavio Đokovićeve PCR testove?! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala