- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Đoković“ je u rukama jednog čoveka – hoće li ostati veran svojim uverenjima?

Aleks Hok - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, priznao je da je u njegovoj prijavi za dolazak u Australiju napravljena greška koja daje dodatni argument za australijsku vlast da mu uskrati vizu za boravak, a čovek koji će o tome odlučivati je Aleks Hok, ministar za imigraciju u Vladi Australije.
Đoković se oglasio posle dana spekulacija o tome da li je njegov tim ispravno postupio u popunjavaju prijave za dolazak u Australiju, navodeći da je napravljena greška u definisanju toga da li je pre puta na najudaljeniji kontinent boravio na nekom drugom mestu – a jeste, u Španiji.
Novak Đoković u mini busu napušta hotel Park - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
Đoković je prethodno pobedio u sudskom procesu koji se odnosio na pitanje da li je Granična policija postupila na fer način prilikom ukidanja njegove vize po sletanju u Melburn, ali tu priča nije završena jer ministar Hok ima moć da ponovo uskrati Đokoviću vizu i pravo da to uradi u bilo kom momentu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Novak je, zasad, slobodan, sudija je bio jasan, ali – šta može ministar?
Hok je u centar pažnje australijske javnosti stigao prošle godine kada je odlučivao u slučaju jedne porodice koja je tražila azil, njegova politička karijera je doživela uspon kada je na poziciju premijera stigao Malkom Turnbul, a potom je postao veoma blizak sa Skotom Morisonom, aktuelnim predsednikom Vlade Australije.
Hok je Morisonov lični predstavnik u Vladi države Novi južni Vels, a njihov odnos datira jiš iz vremena kada su bili zajedno u „grupi za izučavanje Biblije“, posle čega mu je pružio veliku podršku posle promene Turnbula.
„Ja sam veliki vernik u ideje milosti, opraštanja, spasenja i druge šanse – to su hrišćanske vrednosti koje oblikuju sekularnu kulturu na način koji je čini humanijom i boljom za život na ovom svetu“, naveo je Hok u jednom od obraćanja u parlamentu.
Početak 2022. godine Hoka dovodi u situaciju da „odbrani svoja verovanja“ – ako ni zbog čega drugog, bar zbog činjenice da je Đoković priznao da je greška napravljena i da se on u Australiji našao sa jednom jedinom idejom, da se takmiči kao vrhunski sportista i nastavi svoj briljantan profesionalni put.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Đokoviću preti do pet godina zatvora?
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Novakovi advokati ponovo „upalili motore“ – ministar odložio ključnu odluku
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Đoković otkrio istinu o svemu kako bi zaustavio širenje „konstantnih dezinformacija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala