- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio istinu o svemu kako bi zaustavio širenje „konstantnih dezinformacija“

© AP Photo / Francois MoriNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković se oglasio o navodima i optužbama medija vezanim za pozitivan PCR test koji je imao 16. decembra prošle godine. On je objasnio situaciju kako bi, pored ostalog, prestalo širenje „konstantnih dezinformacija“, ali i kako bi se više ne bi napadala njegova porodica.
Đokovićevo saopštenje vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija:
„Želim da se oglasim oko konstantnih dezinformacija koje se tiču mojih aktivnosti i posećivanja događaja u decembru pred pozitivan PCR test na kovid. Ove dezinformacije moraju biti korigovane, posebno kako bi se smanjila briga u javnosti o mom boravku u Australiji, ali i kako bi se nešto reklo o stvarima koje povređuju moju poridicu i nje se tiču.
Želeo bih da naglasim da sam dao sve od sebe kako bih obezbedio sigurnost svih i držao se pravila vezanim za testiranje. Bio sam na košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra, nakon čega je javljeno da je nekoliko ljudi bilo pozitivno na testu na kovid-19. Uprkos tome što nisam imao simptome kovida, uradio sam brzi antigenski test 16. decembra koji je bio negativan, ali sam kao dodatnu meru predostrožnosti uradio i zvanični, odobreni PCR test istog dana.
Narednog dana sam bio na teniskoj manifestaciji u Beogradu kako bih dodelio nagrade deci i pre odlaska na to mesto sam uradio brzi antigenski test, koji je bio negativan.
Nisam imao simptome i osećao sam se dobro i sve do nakon tog događaja nisam dobio obaveštene o pozitivnom PCR testu. Narednog dana, 18. decembra sam bio u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio obećanje dato 'Ekipu' za intervju i fotografisanje. Otkazao sam sve ostale događaje sem intervjua sa 'Ekipom'.
Osetio sam obavezu da dam intervju 'Ekipu' kako ne bih razočarao njihovog novinara, ali sam sve vreme pazio da budem na dovoljnoj distanci, dok sam masku nosio sve vreme, osim kada su me slikali. Iako sam odmah posle intervjua otišao u izolaciju na određeno vreme, kada bolje pogledam situaciju, ovo je bila moja greška i prihvatam da je trebalo da odložim ovu obavezu.
Što se tiče moje putne deklaracije, moj tim je to podneo umesto mene, kao što sam rekao i imigracionim zvaničnicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za iskrenu grešku koju je napravio kada je označio pogrešnu kockicu vezanu za moja putovanja pred dolazak u Australiju. Ovo je bila ljudska greška i sigurno nije bila namerna.
Trenutno živimo u izazovnim vremenima u globalnoj pandemiji i nekada se ovakve greške dešavaju. Danas je moj tim dodatne informacije dostavio vladi Australije kako bi se sve raščistilo. Osetio sam potrebu da se obratim i raščistim sve nedoumice, ali se više neću oglašavati zbog poštovanja koje imam prema australijskoj vladi i njihovim vlastima i trenutnom procesu.
Oduvek su mi bili čast i privilegija da igram na Australijan openu. Igrači, navijači i zajednica mnogo vole Australijan open. Ne samo Viktorija i Australija, već širom sveta, a ja samo želim da imam priliku da se takmičim sa najboljim igračima na svetu i da igram pred jednom od najboljih publika na svetu“.
Đoković je pozitivan kovid PCR test dobio 16. decembra 2021. i na osnovu njega je ušao u Australiju sa medicinskim izuzećem početkom ove godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Novakov učitelj zgrožen torturom, ali slavi pobedu: „Ranjeni lav je najopasniji“
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Skandal – australijski voditelji vređali Novaka /video/
Porodica Novaka Đokovića drži konferenciju za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe otkrio gde se Novak nalazi, Srđan poručio: Ne znaju šta su uradili! /video/
Navijač u Sidneju pruža podršku Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Žrtveni GOAT
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala