- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov učitelj zgrožen torturom, ali slavi pobedu: „Ranjeni lav je najopasniji“

© REUTERS / Robert Deutsch / USA TODAY SportsNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić, poručio je za Sputnjik da mu je izuzetno drago što je Novak Đoković odneo pobedu na sudu u Australiji. Dodao je da je sramota što je svetski broj jedan imao kriminalan tretman, i da uprkos svemu može do trofeja u Melburnu koji bi ga učinio najvećim igračem u istoriji belog sporta.
Ako neko poznaje Novaka Đokovića, onda je to svakako legendarni hrvatski stručnjak Nikola Niki Pilić.
Sarađivali su dok je Nole stasavao u vrhunskog igrača, a Pilić je bio i savetnik u Dejvis kup reprezentaciji Srbije kada je osvojena „Salatara“ 2010. godine u Beogradu pobedom nad Francuzima u spektakularnom finalu pred krcatom Arenom.
Pilić je iz Hrvatske, kako nam je rekao, pomno pratio sva dešavanja u Melburnu oko Novaka Đokovića i torturu koju je proživeo jer je danima bio zatočen u migrantskom hotelu bez svežeg vazduha. Nije mogao ni prozor da otvori!
Kako je otkrila Novakova majka Dijana Đoković, nije čak imao pogled na park, već je morao da gleda u zid.
Sve to „slomilo“ bi većinu, ne i velikog šampiona, koji je prebrodio sve muke po dolasku u Australiju gde je konačno u ponedeljak odradio prvi trening.
© AFP 2023 / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGENNikola Pilić
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Nikola Pilić
Čestitam Novaku na pobedi u tom procesu koji je bio nemoguć. Oni su njega tretirali najgrublje moguće kao nekog kriminalca. Čestitam australijskom sudu koji nije obraćao pažnju na premijera i ministarku unutrašnjih poslova. Novak je pobedio, nisu mu dali kredit zbog toga što je devet puta osvojio Australijan open iz 12 učešća. Sramota je kako su ga tretirali, smestivši ga prvo u sobu osam, devet sati, gde su ispred bili policajci, a kasnije je završio u hotelu sa azilantima. Sramota za Australiju“, poručio je Pilić za Sputnjik.
Čovek koji je blisko sarađivao sa Novakom Đokovićem dok je bio tinejdžer, slaže se sa konstatacijom da je „ranjeni lav najopasniji“.
Nema Pilić dilemu da bi sve što se izdešavalo sa svetskim brojem jedan moglo dodatno da ga motiviše da jubilarni deseti put podigne pehar u Melburnu, čime bi i zvanično postao najveći u istoriji.
Nadmašio bi Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji imaju po 20 Grend slem titula.
„Uvek je ranjeni lav najopasniji, može se tako reći da je Novak sada u toj situaciji, ali u sportu ne postoje garancije. Novak je koliko sam video već bio na terenu i trenirao je. Pošto je on vrhunski profesionalac, bitno je da dobije prvo i drugo kolo, da podigne formu. On je pravi šampion i vrlo dobro zna šta radi“.
Nismo mogli da se ne osvrnemo na izjavu Rafaela Nadala koji je poručio da mu sa sportske strane nije drago što će Đoković učestvovati na Australijan openu. Pilić nije iznenađen...
„To je normalno sa sportskog aspekta da se tako poneo. Prvo sam čuo neku izjavu da mu je drago što igra Novak, onda je očigledno u međuvremenu promenio ploču“.
Na konrektno pitanje da li Novak Đoković i pored torture koju je neočekivano proživeo u Australiji može da se domogne trofeja, Hrvat nije imao dilemu:
„Znate, čovek koji može šest sati da igra jedan meč sa Nadalom, on ima fizičke i psihološke kvalitete da može posle svega da osvoji Australijan open. Sigurno je da ima sada posebnu motivaciju da pokaže da je najbolji, kao što je to činio godinama, On je u svakom slučaju favorit broj jedan! Ako pogledamo ono što je radio u Australiji u poslednjih deset godina, loptice, teren, sve mu savršeno odgovara. Navijaću za njega, za koga bi drugog“, poručio je za kraj uz osmeh legendarni Niki Pilić.
Navijač u Sidneju pruža podršku Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
„Druže, mogao bi na spavanje“ – očajnički pokušaj Amerikanca da sruši Novaka
Porodica Novaka Đokovića drži konferenciju za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe otkrio gde se Novak nalazi, Srđan poručio: Ne znaju šta su uradili! /video/
Novak Đoković u mini busu napušta hotel Park - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala