- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Podrška Novaku sa Kipra: „Nije on lud – pobediće, a onda će proraditi ne inat, već ponos!“

© REUTERS / SUSANA VERANovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Šikaniranje Novaka Đokovića u Australiji, gde ga već danima drže zatvorenog u migrantskom hotelu, goruća je tema u svim svetskim medijima. Podrška najboljem teniseru planete stiže sa svih strana, a za Sputnjik je o tome pričao Nenad Tomović, koji se nalazi na Kipru gde brani boje AEK iz Larnake.
Višegodišnji reprezentativac fudbalske reprezentacije Srbije i defanzivac koji je preko deset godina uspešno nastupao u italijanskoj Seriji A, pomno prati sve što se dešava oko Novaka Đokovića.
Pogađa ga – prvo kao čoveka, pa tek onda kao sportistu...
Malo je reći da je Nenad Tomović zgranut nepravdom koju trenutno proživljava svetski broj jedan, a sve kako bi ga onemogućili da postane najveći ikada u njegovom „omiljenom dvorištu“ – Australiji koju je pokorio u devet navrata.
Nadamo se da će i jubilarni deseti, što bi mu obezbedilo 21. Grend slem trofej, čime bi nadmašio ljute rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa po 20 najvećih trofeja.
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Skandalozni „dokazi“ protiv Novaka: Nije dovoljno biti zaražen, mora se imati – teška akutna bolest
„Niko ne može da veruje da se tako nešto radi sportisti koji je prvi na svetu u tenisu. Niko ne može da razume zbog čega se to radi i zašto je to tako. Moj stav je da mi Srbi, kao država, kao nacija, kao narod, definitivno smo svima trn u oku. Pogotovo kada se radi o nekom uspehu, ne samo u sportu nego i ovako kada napredujemo kao država, mislim da se uvek nađe neko da to osporava", naveo je Tomović.
On je konstatovao da se dešavaju ovakvi problemi kao sada sa Novakom Đokovićem i to se pre svega odnosi na sport.
„Kod svakog ekipnog sporta koji smo osvajali uvek je bila neka polemika posle. Jokić MVP polemika, Novak koji je apsolutni rekorder u tenisu, ne dozvoljavaju mu, osporavaju to što je najbolji. Kao da im nije jasno, pokušavaju sve da urade da ne bude najveći. A on je pokazao na terenu i van njega, da je definitivno broj jedan, ne samo u tenisu, nego i ovako kao ličnost", počeo je razgovor za Sputnjik 34-godišnji Kragujevčanin.
Tomović se zatim osvrnuo na to što je Novak nevakcinisan i što mu zbog toga prave problem oko vize i ulaska u Australiju.
© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLINenad Tomović
Nenad Tomović - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Nenad Tomović
„Kada je u pitanju korona virus i vakcina i ta pravila, tu više niko ne razume šta je pravi problem, koja su pravila, koji je program. Jer, kako koji soj dolazi, menjaju se i ta pravila. Meni je čudno u Novakovom slučaju, on ima stav povodom toga. Ja sam vakcinisan, pa imam isto svoj stav o tome, svako je individua za sebe i ima mišljenje povodom toga. To treba da se poštuje i da se razume. Ko nije vakcinisan, postoje neka pravila, on sigurno ta pravila poštuje i ispunjava sve uslove i onda mi nije jasno da neko u tom tenisu gde je beskontaktni sport, gde jednostavno treba da mu dozvoliš da uradi PCR, vidiš da je negativan i dozvoliš mu da igra", istakao je fudbaler AEK-a iz Larnake.
Tomoviću koji je gotovo dve decenije u profesionalnom sportu, a počeo je u Radu sa Banjice, posle je s uspehom nosio dres Crvene zvezde, kasnije i brojnih italijanskih prvoligaša, posebno je zasmetalo što ostali teniseri nisu pružili bučniju podršku njihovom kolegi Novaku Đokoviću.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Zajedno uz Đokovića – suđenje pratite uživo na Sputnjiku
„Najviše mi smeta što mu se njegove kolege nisu našle u nevolji. Novak je najbolji na svetu i pogledajte šta je doživeo... Ja da sam teniser ne bih prihvatio da igram taj turnir! Jednostavno iz nekog revolta i tako bih mu pružio podršku. Ne samo Novaku, nego svim sportistima. Da tako nešto je nedopustivo da se radi. Pogotovo nekom ko je broj jedan u tom sportu. Čudno mi je što se i ATP ne oglašava. Meni najviše smeta što se teniseri nisu pobunili. Jednostavno, napravili neki štrajk, nećemo da igramo nećemo da izađemo na teren, pa da vidimo da li neće da ga puste da igra", jasan je Tomović.
Iskusni defanzivac apostrofirao je još jednom da nepravda koju Novak proživljava ima veze što dolazi iz jedne male i ponosne zemlje. I ne očekuje Tomović da će proraditi onaj čuveni naš inat, već da će nešto drugo odigrati ključnu ulogu na putu ka potencijalnom uspehu, ukoliko mu se dozvoli da 17. januara zaigra na Australijan openu, što će biti poznato iza ponoći po našem vremenu.
„Puna podrška za Novaka! Ja, kao sportista, i kao Srbin, moram da kažem da sam sad još ponosniji što sam Srbin. Neko kaže sad će da proradi kod Novaka srpski inat, ja ne mislim da je to inat, nego taj ponos i želja da im se pokazuje na terenu da smo najbolji i mislim da će Novak pravi odgovor dati ne rečima, nego novim pobedama i osvajanjem turnira“, nema dilemu bivši štoper Fiorentine.
Na konrektno pitanje kakav ishod suđenja kasno večeras očekuje, Nenad Tomović dao je krajnje jasan odgovor:
„Definitivno je sve na Novakoj strani. Nije on toliko lud da ide na taj put, a da mu neko nešto nije dozvolio ili obećao, garantovao. On je sve to što mu je rečeno ispunio i priložio dokumentaciju. Ne verujem da je neko na tom nivou želeo nešto da muti, da prevari. Jednostavno je ispunio sve što mu je neko rekao da treba. Kada se uđe na taj njihov sajt, sve se vidi, sve piše, mislim da je sve na strani Novaka i da će pobediti“, zaključio je u razgovoru za Sputnjik Nenad Tomović.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Australija preti Đokoviću: Ukoliko pobediš, ponovo ćemo da te privedemo!
Sveštenik sa srpskim narodom ispred hotela u kom je Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Kolo, patriotske pesme, molitva, poruka sa Ostroga... – podrška Đokoviću u Melburnu /video/
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
„Da li si ti žrtveno jagnje?“ – prvi čovek prekinuo ćutanje u slučaju „Đoković“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala