- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Da li si ti žrtveno jagnje?“ – prvi čovek prekinuo ćutanje u slučaju „Đoković“

© AP Photo / Hamish BlairKreg Tajli i Novak Đoković
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Kreg Tajli, direktor Teniskog saveza Australije i Australijan opena, prekinuo je ćutanje i oglasio se o slučaju Novaka Đokovića, rekavši da ne želi ni na koga da svali krivicu nakon što je odbio da odgovori na pitanje da li je on žrtveno jagnje“ Federalnih vlasti Australije.
Veče pre četvrte noći koju će Đoković provesti u imigracionom pritvoru u hotelu „Park“ u Melburnu, konačno se oglasio prvi čovek australijskog tenisa.
Tajli je istakao da ne želi ni na koga da svali krivicu za to što je najboljem teniseru sveta odbijena viza koja mu je prethodno odobrena na osnovu medicinskog izuzeća.
„Mi nećemo okriviti bilo koga. Sve što mogu da kažem, s obzirom da je bilo mnogo kontradiktornih informacija od samog početka, svake nedelje smo govorili sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ostalim delovima vlade, kako bismo bili sigurni da radimo ono što je ispravno i da smo na pravom putu. Kontradiktorne informacije koje su dobijene epilog su raznih promena“.
Federalna vlada krivi Teniski savez Australije, uprkos tome što je Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe dalo odobrene Đokoviću, pa je voditelj programa zbog toga upitao Tajlija „da li je on žrtveno jagnje“.
„Ja neću da svalim krivicu ni na koga. Ja samo mogu da kažem da mi znamo šta znamo i znamo šta je ispred nas. Uradićemo naš posao onako kako bi trebalo kako bi svi igrači bili ovde“.
Direktor AO je istakao da su vakcinacija i bezbednost uvek bili prioritet.
„Od početka ovog putovanja smo govorili da je apsolutni prioritet bezbednost Australijanaca. Zbog toga smo pokušali imamo sve vakcinisane igrače. Na US openu (pre oko šest meseci) je bilo oko 50 odsto vakcinisanih, a sada je preko 97 odsto, a za to smo delom zahvalni i mi“, objasnio je Tajli.
„Ipak, od kada je uvedena mogućnost o medicinskom izuzeću, bilo je mnogo kontradiktornih i konfliktnih informacija informacija i mi smo od prvog dana tražili neku jasnoću da bismo uradili ono što je ispravno“, dodao je.
Tajli je dobio pitanje da li može da garantuje da su sve informacije koje su prenete igračima bile tačne.
„Sve što smo znali smo rekli igračima, od početka su postojale određene vakcine koje su dozvoljene, a znali smo da će biti deo ljudi, kao što je bio i sa običnim ljudima a ne samo sa teniserima, koji su morali da prođu dva panela odobrenja, na kojima smo radili sa vladom Viktorije, da bi dobili izuzeće“.
Novakovi navijači u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SPORT
„Sramota me je!“ – legenda sa Srbima ispred Novakovog smeštaja, šok zbog zatočenog Iranca /foto/
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Sudija rekao „ne“ Federalnoj vladi protiv Đokovića; Advokat: Pogubljeni su
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
„Fali ti još jedan papir“: Kako je birokrata pokušao da zgazi Novaka i poklonio mu – pobedu života
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala