- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australija preti Đokoviću: Ukoliko pobediš, ponovo ćemo da te privedemo!

© Foto : Skrinšot / SportklubNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije podnelo je odgovor na 13 stranica sudu pred obračun sa Novakom Đokovićem, koji se bori protiv deportacije. Australija je navela da planira da Novaka ponovo privede čak iako srpski teniser pobedi na sudu.
Dan nakon što su Đokovićevi advokati sudu podneli papirologiju na 35 strana u kojoj je objašnjeno zašto je srpskom teniseru protiv pravila oduzeta viza za ulazak u Australiju, oglasila se država.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje će u ponedeljak u 10 ujutru, a u ponoć po srpskom vremenu (uživo uz Sputnjik), voditi sudsku bitku protiv Đokovića, imalo je jasan stav.
U zaključku se navodi da će oni bez ikakvog razmišljanja ponovo privesti Đokovića i najverovatnije ga vratiti u migrantski pritvor u hotelu „Park“ u Melburnu, ukoliko ih on pobedi na sudu u ponedeljak, ukoliko sudija to dozvoli.
„Ukoliko sud donese odluku o puštanju podnosioca žalbe, tražimo od suda da se jasno izjasni o tome da ta odluka neće i ne može da važi u sprečavanju Komonvelta da ponovo izvrši privođenje, uprkos tome ako odluka o preinačavanju ukidanja vize bude doneta. Sudska odluka o puštanju ne sprečava ponovno privođenje ukoliko za to postoji moć. Podvlačenje ovoga u odluci suda nije striktno neophodno, ali bi pomoglo da se izbegne svaka sumnja o navedenom u prethodnoj rečenici“, navodi se u sudskim dokumentima koje je podnela država Australija.
Drugi ključni deo u odgovoru Australijanaca je taj u kojem je objašnjeno zašto je iz njihovog ugla Novaku opravdano ukinuta viza.
„Ne postoji takva stvar kao što je sigurnost da ćete ući u Australiju kao neko ko nije njen državljanin. Australija, kao suverena država, zadržava pravo da samo ona bude ta koja odlučuje koga će pustiti u svoju zemlju“, dodaje se.
Podsetimo, sudija zadužen za ovaj slučaj je ranije u toku dana odbio zahtev Ministarstva da se suđenje odloži za sredu.
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
„Da li si ti žrtveno jagnje?“ – prvi čovek prekinuo ćutanje u slučaju „Đoković“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Razrešeno: Nole imao koronu 16. decembra – advokati imaju ključni dokaz koji može da preokrene sve
Sveštenik sa srpskim narodom ispred hotela u kom je Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Sveštenik kojem je zabranjeno da vidi Đokovića: „Za 46 godina nikome nije odbijena pastirska poseta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala