- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kontroverzni Albanac pod lupom u Italiji, a Hrvati pišu: „Držao je pola Srbije“

Fali Ramadani - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Fali Ramadani je godinama unazad ime koje se pominje u fudbalskim kuloarima, agent je brojnim srpskim i regionalnim fudbalerima, ali je sada, umesto priča o unosnim transferima igrača, u centar pažnje stigla informacija o tome da italijanske vlasti istražuju njegovo poslovanje.
Albanac rođen u Tetovu, nekadašnji neuspešni golman u Partizanu i kasniji ugostitelj, stekao je brojne veze u fudbalskom svetu koje je „oplemenio“ ogromnim novcem kroz transfere desetina fudbalera.
Posebno je bio aktivan na teritoriji Srbije, ali i u Italiji, gde je 11 klubova deo istrage zbog poslovanja sa Ramadanijem.
Kako se navodi, Albanac se sumnjiči da je izbegavao plaćanje poreza i da su pojedini transferi služili za pranje novca, a pod posebnom lupom su dogovori u vezi sa angažovanjem Kalida Kulibalija u Napoliju te dolaska trenera Mauricija Sarija u Juventus.
Tu se spisak ne završava, ti klubovi su poslovali sa Ramadanijem i oko transfera Federika Kjeze, Miralema Pjanića, a istražni organi su posetili i prostorije Intera zbog sumnji u ispravnost dogovora o produženju ugovora golmana Samira Handanovića.
Sumnjivi su i transferi hrvatskih fudbalera, Anta Rebića, Nikole Kalinića, Karla Butića i Lorenca Šimića, a italijanski mediji navode da sami klubovi nisu meta, već deo istrage zbog sumnje u to da je Ramadani utajio najmanje sedam miliona evra poreza.
Abdilgafar Ramadani, kako glasi puno ime menadžera rođenog u Tetovu, pažnju na sebe je stekao, bar u Srbiji, transferima fudbalera Partizana, a posebno je indikativno da su crno-beli najviše igrača prodavali u klubove poput Fiorentine, Mančester sitija, Benfike, za koje se tvrdi da imaju bliske odnose sa Ramadanijem.
Povrh svega, hrvatski mediji u izveštavanju o slučaju „Ramadani“ ističu da je Albanac u jednom momentu „držao“ gotovo celu reprezentaciju Srbije, kao i da je prvi iskorak u karijeri napravio transferom Stevana Jovetića, crnogorskog fudbalera, iz Partizana u Fiorentinu, a kasnije u Mančester siti.
Istovetan put imala su još dvojica njegovih štićenika, takođe bivši igrači Partizana, Matija Nastasić i Stefan Savić, a poslednji u nizu prelazaka iz Partizana u Mančester siti je transfer mladog Filipa Stevanovića, svega nekoliko meseci pošto je iz agencije koja je poslednjih nedelja bila u centru pažnje zbog priča o Dušanu Vlahoviću i njegovim agentima, prešao u Lian sports grup, na čelu sa Ramadanijem.
Agencija ima razgranatu mrežu agenata, među njima se izdvaja Nikola Damjanac, bivši golman Partizana, a na spisku su, sa prostora bivše Jugoslavije i Damir Smoljan, Marijan Buljat, Tomislav Erceg, Miloš Marić i Armin Uzunović.
U timu Ramadani ima i specijaliste za zapadno tržište, to su Pedro Pereira, Francisko Kopado, Enco Deme, Hris Apostolu, Rašid Si Larbi, Majkl Recos, Viki Vankin, Žilijen Turni i Karlos Sureda.
Što se tiče fudbalera, u njegovoj „ergeli“ su, između ostalih, Nikola Milenković, Luka Jović, Borna Sosa, Haris Seferović, Markos Alonso, Nikola Maksimović, Adem Ljajić, Miloš Veljković, Marko Marin, Lazar Marković, Marko Jevtović, Nemanja Motika, Mihajlo Banjac, Marko Bakić, Armin Đerlek, Aleksa Damjanac...
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Najveća muka bisera Toskane – srce mladog lava iz Srbije
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Moćna Ruskinja – „Zlatna lopta“ za zlatnu Marinu!
Fudbaleri Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Hrvati režirali potpuni haos – nikome nije bilo jasno šta se dešava /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala