- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćna Ruskinja – „Zlatna lopta“ za zlatnu Marinu!

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISMarina Granovskaja
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Marina Granovskaja, generalna direktorka Čelsija, dobila je „Zlatnu loptu“ za najboljeg direktora kluba u fudbalu za 2021. godinu. Pomenuto priznanje deo je godišnjih nagrada „Zlatni dečak“ koje organizuje italijanski list Tutosport još od 2003. godine.
Ruski milijarder Roman Abramovič ima bezgranično poverenje u Marinu Granovskaju, koja mu je duže od deceniju „desna ruka“ i koja je praktično preuzela vođenje Čelsija nakon što je on imao problema sa britanskom vizom 2018. godine.
Dama koja je 2013. godine bila u Upravnom odboru, a godinu dana kasnije postala je generalni menadžer, od tada je nastavila da se nameće svojim autoritetom.
Iako lepog lica, za nju važi priča da je izuzetno stroga i da je i te kako zaslužna za uspehe londonskih plavaca.
Od 2010. godine zastupa Abramoviča na gotovo svim sastancima pa ne čudi što joj je fudbal ušao u krv i što je u 2021. godini izabrana za najboljeg direktora u evropskom fudbalu.
Čelsi je osvojio Ligu šampiona pobedivši Mančester siti minimalnim rezultatom ove godine i to je dodatno pojačalo utisak da Marina Granovskaja zaslužuje pomenuto priznanje.
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2020
Ruskinja je najmoćnija žena u svetu fudbala i njeno „ne“ zaista znači – „ne“
„Bila je to sezona koju nećemo zaboraviti. Bila je teška godina sa nekim teškim odlukama koje smo morali da donesemo, ali smo po drugi put osvojili Ligu šampiona, zatim Superkup. I ženski tim bio je veoma uspešan, takođe su došli do finala Lige šampiona, osvojili su Super ligu i FA kup. Veoma smo zadovoljni kako je protekla godina. Ništa od ovog uspeha ne bi bilo moguće bez pravih igrača, pravih trenera, ali i pravog pomoćnog osoblja, kako na stadionu tako i na terenu. Čitav ambijent zaslužan je za stvaranje uspeha. Sve ovo postignuto je u teškim okolnostima za klub i za naše navijače tokom pandemije. Odlična sezona, ali se ne zaustavljamo, već gledamo napred ka novim izazovima“, poručila je na svečanoj ceremoniji Marina Granovskaja.
Granovskaja je direktor na Stamford bridžu od 2013. godine i odgovorna je za transakcije i ugovore sa igračima, a njena nagrada u kategoriji najbolji evropski direktor, je nešto slično režiseru.
Andrej Aršavin - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
Ni kriv, ni dužan – Rus je postao „lice“ nezapamćenog skandala /foto, video/
Roman i Marina upoznali su se 1997. godine nakon što je završila studije u Moskvi. Počela je da radi u naftnoj kompaniji čiji je on bio vlasnik.
Pošto se odlično pokazala u poslu, Marina je krenula sa Abramovičem put Londona kada je odlučio da kupi Čelsi i od tada je njihovo prijateljstvo neraskidivo.
Glavnu nagradu za „Zlatnog dečaka“ osvojio je Pedri iz Barselone, dok je „Zlatni igrač“ Poljak Robert Levandovski.
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
Pogrešna tableta i uništen život: „Gledam šta pišu – da li sam ja narkoman?“
Serhio Aguero - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
Suze na oproštaju velikana: „Uradio je isto što i Mesi i Maradona“ /video, foto/
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Kako je „150 miliona evra“ završilo u džepu momka iz Novog Pazara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala