- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze na oproštaju velikana: „Uradio je isto što i Mesi i Maradona“ /video, foto/

© AP Photo / Emilio MorenattiSerhio Aguero
Serhio Aguero - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Argentinski fudbaler Serhio Aguero zvanično je završio karijeru u 34. godini života zbog problema sa srcem. Popularni Kun se oprostio od navijača u suzama, dok je čuveni Pep Gvardiola rekao: „Maradona je pokorio Italiju, isto je uradio Mesi u Španiji, a Aguero u Engleskoj“.
Iskusni golgeter najviše se proslavio igrajući za Mančester siti i reprezentaciju Argentine, a njegovu karijeru su, pored velikog broja pogodaka, obeležili i pehovi.
Najveći mu se dogodio pre nekoliko meseci, kada je u duelu svog novog kluba Barselone i Alavesa morao da zatraži pomoć usred utakmice.
Nakon pregleda u bolnici se ispostavilo da ima srčanu aritmiju zbog čega je, kako je sada poznato, morao da okači kopačke o klin, iako je prvobitno objavljeno da ga čeka tromesečna pauza.
„Odlučio sam da prestanem da igram fudbal. Ovo je veoma težak trenutak. Odluku sam doneo zbog svog zdravlja, to je glavni razlog. Medicinsko osoblje se dobro staralo prema meni i rekli su mi da je najbolje da prestanem, tako da sam doneo tu odluku pre nedelju dana. Želeo sam svima da kažem da sam uradio sve što je moguće da bih produžio nadu, ali iste nije bilo“, objavio je Aguero, definitivno jedan od najboljih golgetera današnjice.
Serhio Aguero je verovatno najbolju sezonu u karijeri imao u dresu Sitija 2017/18, kada je na 25 mečeva u Premijer ligi postigao 21 gol i imao šest asistencija.
Pored Građana (2011-2021), nastupao je još i za Independijente (2003-2006), Atletiko Madrid (2006-2011) i od leta ove godine Barselonu.
Proslavio se igrajući za engleski tim, za koji je postigao 260 golova na 390 utakmica, čime je postao najbolji strelac u istoriji kluba.
Osvojio je ukupno 15 vleikih trofeja (pet titula Premijer lige, jedan FA kup i šest Liga kupova), a naredne godine ispred stadiona u Mančesteru će mu biti postavljena statua, uz legende kluba kao što su David Silva i Vensan Kompani.
Najbitniji pogodak u karijeri postigao je 2012. godine, kada je Sitiju doneo titulu koju su čekali decenijama, golom u 94. minutu protiv KPR-a.

Maradona je pokorio Italiju. Mesi je isto uradio u Španiji, a Aguero u Engleskoj. Statistika govori za sebe“, objasnio je višegodišnji Aguerov trener Pep Gvardiola.

Uspesi u Sitiju nisu bili jedino što je obeležilo Kunovu karijeru.
Debitovao je za Independijente sa 15 godina i odmah dospeo na naslovne strane svih argentinskih medija, a prve korake u Evropi napravio je u Atletiko Madridu.
Tamo je došao 2006. godine i postigao čak 100 golova za klub, da bi dve godine kasnije sa Argentinom osvojio zlato na Olimpijskim igrama.
U Mančester je prešao 2011. godine i odmah je krenuo da obara rekorde – to klupske, kada je postao najbolji strelac ikada, tako i razne druge.
Postao je jedan od pet igrača koji su postigli pet golova na jednoj utakmici (protiv Njukasla), jedini koji je u karijeri upisao čak 12 het-trikova, jedan od dvojice koji su dali het-trik Bajernu u Ligi šampiona, jednu Zlatnu kopačku....
Aguero je imao 33 godine, ali njegovo umeće nije nestalo. Put u Barseloni mu je tek počeo, a već je, nažalost, završen. Zdarvlje je, ipak, moralo da bude na prvom mestu.
Kako je „150 miliona evra“ završilo u džepu momka iz Novog Pazara
Englezi slave Aleksandra Mitrovića – treći put zaredom
Epilog skandala – tri blokbastera!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala