- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveća muka bisera Toskane – srce mladog lava iz Srbije

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Dušan Vlahović
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski reprezentativac, briljantnim igrama u dresu Srbije i italijanske Fiorentine skrenuo je pažnju svetske javnosti na sebe, a u Firenci se odvija prava drama jer uprava kluba na sve načine pokušava da obezbedi produžetak ugovora 21-godišnjeg Srbina.
U eri „totalnog fudbala“ gde pozicije na terenu igrača nisu toliko značajan faktor Vlahović se pojavio kao čudo prirode – robustan, jak, visok 190 centimetara sa ubitačnom levom nogom i istančanim osećajem za gol želja je gotovo svakog većeg fudbalskog kluba u Evropi.
Fiorentina je prepoznala njegov talenat pre tri godine kada ga je dovela iz Partizan, u kom je mladi Beograđanin fudbalski stasao, ali su male šanse da će uspeti da ga zadrži i u budućnosti.
Roko Komiso, vlasnik Fiorentine, američko-italijanski biznismen, odlučan je u nameri da zadrži Vlahovića, ali se čini da to radi na pogrešan način, o čemu na sva zvona pišu i mediji u Italiji.
Vlahović je već odbio novi ugovor, kako su javili tamošnji mediji, iako mu je bilo ponuđeno da postane najplaćeniji igrač u istoriji Fiorentine.
„Mi Balkanci većinu odluka donosimo iz srca“, rekao je ranije Vlahović.
To bi trebalo da bude jasno upravi kluba, ali se čini da u eri velikog novca ima malo mesta za emocije, čak ni u gradu koji se s razlogom naziva biserom Toskane.
„Samo odbijanje produžetka saradnje od strane Vlahovića i njegovih zastupnika je nešto što ide izvan obične dinamike fudbalske pijace, pa bi, da su prave okolnosti, srpski špic zapravo mogao već u januaru da ode iz kluba. Ali, tu na scenu stupa Komiso, koji želi da postavi apsolutno sve uslove oko tog transfera: i načini prodaje, i vreme, i cena. U suprotnom, ne da do transfera neće doći u januaru, već bi mogao da bude ostavljen u klubu godinu i po dana, i onda da bude pušten za džabe“, naveo je Korijero delo sport.
Aktuelni ugovor Vlahoviću ističe 30. juna 2023. godine, Komiso, prema navodima italijanskih medija, rešen je da bitku za produžetak saradnje vodi do samog kraja, a u svemu se ističe i uloga agenta Darka Ristića, za koga Italijani tvrde da „kvari dogovor“.
Korijere dela sera, sa druge strane, piše da Vlahović nema želju da beži iz Firence, ali i da je način na koji Komiso reaguje u celoj priči ne ostavlja mnogo prostora za dogovor, s obzirom na to da on ne želi da prihvati da mladi Srbin ima veće ambicije i želju za novim izazovima.
„Dušan je spreman da nosi taj teret, on je već odavno rekao da neće produžiti važeći ugovor, a čelnici kluba su to znali. To je suprotno svemu što tvrde ljudi iz rukovodstva Fiorentine koji optužuju Vlahovića i njegovog agenta za izbegavanje jasnog određivanja o okolnostima“, ističe se u tekstu.
Vlahović je želja brojnih evropskih klubova, proteklog leta se govorilo o tome da je Juventus najviše „zagrizao“, ali u igru ulaze i engleski i španski klubovi, u velikoj želji da sebi obezbede „devetku“ koja pred sobom ima najmanje deceniju terorisanja protivničkih golmana.
Dušan to ume, pokazao je i u Firenci i u dresu Srbije, momak je sa nestvarnom energijom i željom za dokazivanjem, što je konstatovao i selektor srpskog tima Dragan Stojković Piksi.
„On je fajter, neko ko se nikada ne predaje. Igrač koji se uvek daje u svom poslu, želim mu samo da nastavi, sjajna budućnost je ispred njega“, rekao je Piksi.
Sjajna, ali sasvim izvesno van Firence, tamo negde gde reflektori imaju veći bljesak i žele da budu šampioni, baš kao što želi Vlahović.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Srpska gol mašina – Vlahović odmah krenuo da trese mreže /video/
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Vlahović kao u Italiji, Mitrović u stilu feniksa – pobeda Srbije na Piksijevom vatrenom krštenju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala