Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“

© AP Photo / Jennifer LorenziniDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović osvaja Italiju! Reprezentativac Srbije je briljantnim partijama u dresu Fjorentine skrenuo pažnju, a u razgovoru za Sputnjik sport kaže da samo gleda unapred i da želi da bude konstantan u postizanju golova.

Partizanovo dete nije stiglo da ostavi dublji trag u matičnom klubu, sa svega 18 godina je otišao iz Srbije, sa ciljem da postane jedan od najboljih napadača sveta.

Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

Vredan rad se isplatio, Vlahović je igrajući za mladi tim Fjorentine sticao iskustvo, a prekomanda u seniorski sastav je samo potvrdila da levonogi bombarder u sebi ima njuh ubice golmana.

To je najbolje na svojoj koži osetio čuvar mreže Beneventa Lorenco Montipo, koga je 21-godišnji Srbin triput matirao za jedno poluvreme, što je bio i povod da stupimo u kontakt sa mladim napadačem.

Prvi si igrač Fjorentine koji je posle 57 godina za poluvreme postigao het-trik, što u tom dresu nije uradio ni legendarni Gabrijel Batistuta. Kakvi su tvoji utisci, da li si svestan uspeha koji si ostvario?

– Mislim da se u fudbalu sve toliko brzo dešava da nema mesta divljenju i življenju od prethodne utakmice. Gledam unapred i mislim da je svaka sledeća utakmica najbitnija. Moram da budem konstantan, inače ništa nema smisla.

Treći gol je bio remek-delo, otkud ideja da šutiraš iz tako velike daljine? Da li si video da je golman izleteo sa linije? Kako si se odužio golmanu Dragovskom za asistenciju?

– Često vežbam takve udarce na treninzima, iz različitih pozicija. Ne libim se da šutiram. Ovoga puta je ispalo jako dobro i srećan sam zbog toga. A Dragovskom sam samo rekao hvala.

Kada si prošli put govorio za Sputnjik sport imao si četiri upisana gola, pitali smo te za cilj, ali si rekao da je to samo cifra. Sada si već na koti od 12 pogodaka, ima li granice?

– Neka ostane onda i dalje „tajna“. Želim da dam pre svega što veći doprinos ekipi, a golovi ako dođu kao plod toga – super. U svakom slučaju to ne bih uspeo bez saigrača.

U moru čestitki koje si dobio, koja ti je najdraža? Šta je rekao trener Čezare Prandeli?

„Sigurno od porodice i familije. Prandeli je rekao da će sada biti jako teško za mene, da su se podigla očekivanja i da moram da održim ovakav nivo i da ostanem sa obe noge na zemlji.

Uzeo si loptu kojom si postigao tri gola, gde ćeš je čuvati? Da li je već zauzela posebno mesto u tvom domu?

– Jeste, kod roditelja je u Beogradu, ali mislim da još nisu napravili kutak za to.

​Novi selektor Dragan Stojković te je uvrstio na spisak igrača za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, da si spreman za ulogu startera?

– Sigurno je da selektor odlučuje ko će igrati. Ja sam počastvovan što sam pozvan i spreman sam da odgovorim na sve zahteve koje selektor bude imao. Najbitniji je interes reprezentacije i odlazak za Svetsko prvenstvo.

Može li Srbija preko Portugala i Irske do Mundijala?

– Daćemo sve od sebe i svi se nadamo da možemo.

Veliku podršku Vlahović je dobio od starijeg kolege, Aleksandra Mitrovića, koji je za Sputnjik sport rekao da je šest godina mlađem reprezentativnom saigraču čestitao na sjajnim partijama.

„Duci je fenomenalan momak, napadač pred kojim je svetla budućnost. Veliki je radnik i profesionalac, uvek je gladan golova, i uvek je spreman da trenira, da gazi. Spreman je za nove izazove, bilo je samo pitanje kada će da 'eksplodira'', a verujte da je ovo tek početak onoga što sledi. Vlahović je sada na 20-30 odsto svojih mogućnosti, u narednim godinama sigurno će igrati u nekom top klubu“, istakao je Mitrović.

Srbija ima gol-mašine u svojim redovima, novi kvalifikacioni ciklus počinje 24. marta i ljubitelji fudbala u našoj zemlji polažu velike nade da će srpski golgeteri sjajnu formu iz klubova preneti i na reprezentaciju.

Jedno je sigurno – Vlahović pred sobom ima najmanje deceniju fudbala na vrhunskom nivou i šansu da nadmaši sve svoje prethodnike u srpskoj reprezentaciji, ali i na mnogo većim scenama.

► Španci ignorišu „državu Kosovo“

► Tadić i Ajaks razbili „mlade momke“, Milan iščupao remi na Old Trafordu /video/

► Zvezdin ukleti sudija je promenio ploču – može da se igra i u 95. minutu?! /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala