Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLODušan Vlahović i Kristijano Ronaldo
Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Ljubitelji fudbala u Srbiji, nažalost, nisu mogli vide kako talenat Dušana Vlahovića postaje kvalitet, bivši omladinac Partizana je otišao prerano, za mali novac i sada iz daleka možemo samo da se divimo golgeterskom njuhu momka rođenog 2000. godine, koji inspiriše i velikane poput Kristijana Ronalda.

Rođeni Beograđanin je pre tri godine postao član italijanske Fiorentine, morao je da prođe kroz proces adaptacije i sazrevanja, ali se čekanje isplatilo klubu iz Firence jer Duci  u ovoj sezoni briljira.

Mladi Srbin je u utakmici Serije A protiv Beneventa postigao tri gola za jedno poluvreme, što niko pre njega nije uradio punih 57 godina u dresu Fiorentine.

​Takav učinak nije čest ni u drugim klubovima, ali je Vlahović inicirao talas koji je ispratio legendarni Kristijano Ronaldo.

Portugalac koji prkosi krštenici i ustaljenim pravilima je dan posle golgeterske rapsodije mladog Srbina uradio isto – postigao je tri gola za poluvreme u duelu njegovog Juventusa i Kaljarija.

Ronaldo dobro zna ko je Vlahović pošto je reprezentativac Srbije učestvovao u teškom porazu Juventusa krajem decembra prošle godine.

Levonogi bombarder je već u trećem minutu postigao gol, najavio prvu pobedu Fiorentine protiv višegodišnjeg šampiona posle 12 sezona, a to mu je bio i treći gol na tri uzastopne utakmice, što se u Firenci desilo samo 2005. godine, zahvaljujući Đampaolu Paciniju.

Vlahović je tada za Sputnjik sport rekao da je imao prelep osećaj, a posle utakmice je nameravao da uradi još nešto.

„Pokušao sam da dođem do Ronaldovog dresa, rekao mi je da ćemo razmeniti van terena, ali nisam otišao u njihovu svlačionicu, slavio sam sa svojim saigračima. Nadam se da ću to uraditi sledeći put“, rekao je Vlahović.

Posle briljantnih partija postavlja se logično pitanje – da li će sada Ronaldo hteti da uzme dres momka koji preti da ovlada italijanskim fudbalom i u budućnosti postane jedan od najskupljih napadača sveta?

Sasvim je moguće, Vlahović je u briljantnom ritmu, ima 12 golova na 26 mečeva u ovoj sezoni što je sjajan rezultat za momka koji je 28. januara ove godine napunio 21 leto – i čeka ga više od decenije vrhunskog fudbala.

► Golčina kakva se gotovo nikada ne viđa /video/

► Lopovi krivi za šokantan poraz Pari Sen Žermena

► Pokušaj spasa velikana od lisica i spekulacija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala