- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati režirali potpuni haos – nikome nije bilo jasno šta se dešava /video/

© AP PhotoFudbaleri Dinama iz Zagreba
Fudbaleri Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Bruno Petković, hrvatski reprezentativac, dobio je crveni karton igrajući za zagrebački Dinamo protiv Istre zbog nepravilno izvedenog jedanaesterca, kojim je pokušao da prevari rivalskog čuvara mreže, ali to je samo detalj sa spektakularne utakmice hrvatskog prvenstva.
Potpuni spektakl je viđen u duelu hrvatskog šampionata, „luda“ utakmica u Puli je završena rezultatom 2:0 u korist gostiju, ali je rezultat najmanje bitan.
Sve se zakuvalo u momentu kada se mislilo da će slediti miran kraj meča – u 82. minutu pri rezultatu 1:0 za Dinamo jedanaesterac je skrivio Portugalac Žoao Silva, nakon što je Bruno Petković naveo golmana Ivana Lučića da promaši loptu.
Pauza je trajala nekoliko minuta, Duje Strukan, sudija je čak tražio da pogleda sve na VAR snimku i proveri eventualnu mogućnost za crveni karton.
Promenio je svoju odluku – poništio je karton Silvi, a crveni karton je dodelio golmanu Lučiću!
Šokiran je bio Austrijanac, bez reči je pratio dešavanja, potpuno su zbunjeni bili svi na terenu, a crveni karton je pokazan i članu stručnog štaba Istre, posle čega je u igru morao da uđe rezervni golman Antonio Kolao.
Petković je za to vreme držao loptu, Kolao je stao među stative i Strukan je dao znak za izvođenje penala.
Ali...
Petković je krenuo, gotovo da je hodao do bele tačke, zastao je pred sam udarac, prekinuo kretanje, sudija je poništio penal i dodelio Petkoviću drugi žuti karton, poslavši potpuno zbunjenog reprezentativca Hrvatske u svlačionicu.
Sudijska nadoknada vremena je trajala više od osam minuta, a u samom finišu pobedu Dinama potvrdio je Stefan Ristovski, pogodivši prazan gol pošto je Kolao otišao u kazneni prostor zagrebačke ekipe s namerom da postigne pogodak za izjednačenje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala