- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko dete je ponizilo „najveću školu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Omladinski reprezentativac Srbije Nemanja Motika obezbedio je sa dva gola pobedu Bajernu iz Minhena nad Barselonom – 3:2 u utakmici šestog kola Lige šampiona za igrače uzrasta do 19 godina.
Blistao je krilni napadač Motika u dvoboju sa „najvećom školom“ evropskog i svetskog fudbala – čuvenom „La Masijom“, u kojoj su potekle zvezde poput Lea Mesija, Seska Fabregasa, Andreasa Inijeste i mnoge druge.
Ipak, ono što je praktično neverovatno, a istinito jeste da je Nemanja Motika koji je bio igrač utakmice u sudaru sa Barselonom, doneo prvi trijumf Bavarcima ove sezone u pomenutom takmičenju.
Čak pet poraza nanizale su mlade nade Bajerna, čiji A tim suvereno gazi u Ligi šampiona i takođe je sredu uveče savladao Barselonu rezultatom (3:2) za obezbeđen prolaz u osminu finala elitnog takmičenja.
Motika i drugovi nisu bili ni blizu da ponove takav rezultat, kao ni Barselona U19 koja je skupila mizerna četiri boda, dok prvolasirana Benfika ima čak 15, a kijevski Dinamo 13 bodova, te su se na dominantan način domogli nokaut faze.
Tabela Grupe E izgleda praktično kao da je „prevrnuta naopačke“.
Što se Nemanje Motike tiče, on je je pogađao u 41. i 50. minutu. Svega devet minuta Srbinu je bilo potrebno da donese preokret nemačkom gigantu koji je posle svega devet minuta igre u Minhnenu imao dva gola zaostatka, a prvi put je lopta u njihovoj mreži završila posle nepunih 60 sekundi.
Vladimir Jugović - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
„Zvezdino dete sa druge planete“ – 30 godina kasnije: „Naš ponos je pokazao – novac nije najbitniji“
Slutilo je na novi brodolom, ali su dvostruki asistent Arijon Ibrahimović i dvostruki strelac Nemanja Motika uspeli da preokrenu rezultat za prvo slavlje „malih“ Bavaraca u Ligi šampiona za častan oproštaj od takmičenja ove sezone.
Podsetimo, momak koji je rođen u Berlinu i koji ima samo 18 godina izabrao je da stane pod fudbalsku zastavu Srbije, debitovao je za selekciju U19 i postigao je gol na dosadašnje dve utakmice i predstavlja budućnost našeg fudbala.
Fudbaleri Barselone tokom utakmice protiv Bajerna u Minhenu u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Nova katastrofa evropskog giganta – Barsa se obrukala kao nijednom za 20 godina!
Detalj sa utakmice Čelsi – Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Šampion Evrope se „okliznuo“ u Sankt Peterburgu
Filipo Falko i Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
„Neko ima karakter, neko ga nikada neće imati“ – Stanković žestoko o Italijanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala