- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda u „kamenolomu“ rešava jednačinu sa tri nepoznate

© Foto : FK Crvena zvezdaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde spremni su za trenutak odluke i meč u kojem će se sve lomiti u „kamenolomu“, gde gostuju Bragi od 21 čas u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope. U tih 90 minuta staće nekoliko scenarija. Šampion Srbije može da ispadne iz Lige Evrope, može da ode direktno u osminu, a može i u šesnaestinu finala.
Zvezda je bez odrađenog treninga u Portugaliji došla na megdan nezgodnoj i nepredvidivoj Bragi koja je u prethodnom kolu Lige Evrope nesrećno „stradala“ u Danskoj sa penala koji je realizovao Midtjiland u 93. minutu, čime je i te kako zakomplikovala situaciju u Grupi F.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Izabranici Dejana Stankovića su prvi pred meč na stadionu Brage koji nosi nadimak „kamenolom“, zbog ogromne stene koja naleže na jednu od tribina, ali to ništa ne mora da znači.
Eventualni poraz mogao bi da katapultira crveno-bele na treće mesto i pošalje ih u Ligu konferencije, u slučaju da Midtjiland slavi u Razgradu protiv već otpisanog Ludogoreca.
Takođe, Zvezdi remi donosi prvo mesto, kao i trijumf nad Portugalcima, što garantuje direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.
Postoji i scenario prema kojem Zvezda i sa porazom može da ostane u Ligi Evrope, odnosno da ode u šesnaestinu finala u slučaju da Midtjiland ne savlada Ludogorec, već da remizira ili bude poražen.
Neće četvorostrukom uzastopnom šampionu Srbije biti nimalo lako protiv portugalskog predstavnika koji želi da osvetu za poraz na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 2:1.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Srpsko dete je ponizilo „najveću školu“
Nije samo neodrađen trening u Portugaliji jedini problem crveno-belih, tu je pritisak i velika prašina koja se podigla zbog trenera Dejana Stankovića kojeg „vrbuju“ dva italijanska kluba – Sampdorija i Udineze.
Poručio je Stanković da nije samo ugovorom vezan za Zvezdu, već da su tu i jake, prejake emocije, ali jasno je da ne može čovek da ostane imun 100 odsto na te priče koje naviru sa svih strana i praktično ga „bombarduju“ pred meč sezone koji bi u velikoj meri mogao da definiše Zvezdinu sudbinu.
Zna se da srpski fudbal živi od Evrope, a pošto Liga Evrope bolje plaća od Lige konferencija, i drugo je po jačini evropsko fudbalsko tamičenje na Starom kontinentu, jasno je za šta se bori tim sa Marakane i koliki je ulog na talonu.
„Moglo bi se reći da je ovo jedan diplomski rad posle dve godine. Pokušavam momcima da predočim da jednom utakmicom imamo šansu da uđemo u osminu finala Lige Evrope. Ne želim da budemo podređeni od starta, tako spremamo utakmicu. Kada bude trebalo da otrpimo, da to radimo zajedno. Da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu, ali da imamo hrabrost više sa loptom, nego bez nje. Čeka nas lepa i jedna od najvažnijih utakmica ove generacije. Bez straha će biti to garantujem. Kada dođu ovakve utakmice, momci su pre svega svesni. Za 29 dana smo odigrali devet utakmica, a to nije normalno. Ne spremam govore, ono što mi naleti kroz emociju, to i kažem. Nekada je dovoljan i pogled da se razumemo. Tačno znam koliko ko može, nekada mora i više od 100 odsto. E, sutradan je dan za više, za kilometar više, za gol više... To nam treba. Za ovakvu šansu se radi godinama. Možda će ih biti u budućnosti. Što bi rekao Žoze Murinjo, finala su da pobediš, a ne samo da ih igraš“, poručio je Dejan Stanković pred izuzetno bitan meč.
Opet se vraćamo na neodrađen trening u Portugaliji, na zov Italije, ali na sve to nadovezao se i Filipo Falko, najskuplje pojačanje Zvezde u istoriji, koji nikako da pokaže zbog čega je tačno za njega izdvojen toliki novac.
Nije krenuo put Portugalije, a Stanković mu je zbog toga posvetio nekoliko rečenica na konferenciji za medije zbog čega bi Italijan trebalo da stavi prst na čelo i dobro da se zapita kako će dalje.
© Foto : FK Crvena zvezda Stanković i Falko
Stanković i Falko - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Stanković i Falko
„Falko ima neku povredu. Možda bi trebalo da povede više računa o sebi jer nam je potreban svaki momak. Ali, to je do njega. Do karaktera, neko to ima, neko nema i neće nikada imati. Katai je igrao sa temperaturom preko 38 stepeni, Sanogo sa pokidanim mišićem. Meni više znači čovek na terenu, nego igrač. Kada rizikuje sebe radi grupe, to je za poštovanje“, jasan je Stanković koji je kao fudbaler bio poznat kao neko ko ostavlja srce na terenu i spreman je i sa „jednom zdravom nogom“ da se bori za ekipu, što očigledno nije slučaj sa Falkom.
Kada je sastav Zvezde za meč sezone u pitanju, Milan Borjan će gotovo sigurno s kapitenskom trakom oko ruke predvoditi ekipu.
Ispred njega bi trebalo da se nađu čak trojica štopera, a to su Aleksandar Dragović, Radovan Pankov i mladi Strahinja Eraković.
Milan Rodić će se standardno naći na mestu levog beka, a Marko Gobeljić će po svemu sudeći dobiti prednost u odnosu na Milana Gajića zbog fizičkih predispozicija.
Temperamentni Gabonac Gelor Kanga i sve bolji Njegoš Petrović (postoji mini dilema da li Srnić da počne) trebalo bi da čine sigurnosni dvojac na sredini, dok će ispred njih dejstvovati Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, a El Fardu Ben bi zbog brzine trebalo da bude Stankovićev prvi izbor u odnosu na robusnog napadača iz Begeča Milana Pavkova.
Detalj sa utakmice Čelsi – Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Šampion Evrope se „okliznuo“ u Sankt Peterburgu
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Rusija sa vizionarom i fudbalom bez lopte kroji plan za Katar
Stadion Brage - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Zvezda je upala u neočekivanu dramu – sve se lomi u „kamenolomu“, ali i u Bugarskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala