- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je upala u neočekivanu dramu – sve se lomi u „kamenolomu“, ali i u Bugarskoj

© AFP 2023 / FRANCOIS XAVIER MARITStadion Brage
Stadion Brage - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su uradili svoj posao u petom kolu grupne faze Lige Evrope i savladali Ludogorec minimalnim rezultatom, ali je dramu u Grupi F donela Braga, porazom od Mitjilanda u gostima.
Portugalska ekipa je bila favorit, ali je poražena u dramatičnoj završnici rezultatom 3:2.
Odlučujući gol je „pao“ posle penala u 93. minutu i time je Mitjiland ostvario trijumf stigavši do osmog boda u takmičenju.
Time je danska ekipa sebe zadržala u igri za prolaz dalje, što ne bi bio slučaj da je Braga pobedila – portugalska ekipa bi zajedno sa Zvezdom imala po deset poena pred poslednje kolo, dok bi Mitjiland bio treći sa pet.
Sada su stvari dovedene do tačke usijanja, Zvezda je prva sa deset bodova i igra u poslednjem kolu 9. decembra protiv Brage, na čuvenom stadionu nadimka „kamenolom“.
Braga posle poraza u Danskoj ima devet poena, dok Mitjiland ima osam i za kraj će se sastati sa Ludogorecom koji je dosad upisao svega jedan.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Kako je došlo do haosa?

Zvezda bi sve probleme rešila i sa prve pozicije direktno u osminu finala Lige Evrope otišla kada bi ostvarila pobedu u Portugaliji i apsolutno je ne bi zanimao bilo kakav ishod druge utakmice jer bi bila ubedljiva sa 13 osvojenih bodova.
Remi, pak, ostavlja prostor za kalkulacije – Zvezda bi imala 11 poena i morala da se nada da Mitjiland ne pobedi Ludogorec u Bugarskoj jer bi ako se to desi Zvezda pala na drugo mesto i morala bi da se kroz šesnaestinu finala bori za osminu.
Još gore od svega, eventualni poraz od Brage, uz pobedu Mitjilanda, Zvezdu bi „bacio“ na treće mesto i poslao u Ligu konferencija, što svakako ne bi zadovoljilo nikoga kome je crveno-bela boja na srcu, imajući u vidu aktuelno stanje na tabeli.

Šta se desilo u Danskoj?

Mitjiland je na domaćem terenu veoma neugodan i sa time se Braga suočila već u drugom minutu kada je primila prvi gol.
Izjednačenje je stiglo u 43, ali je svega tri minuta igre u nastavku bilo dovoljno da se prednost opet vrati na konto domaćina.
Delovalo je u 88. minutu da je Braga na pragu da osvoji deseti poen i ostavi Mitjiland na pet, te da ga eliminiše iz kalkulacija, ali su se domaći čudesno vratili i golom iz penala u 93. minutu su ostvarili ogromnu pobedu na svom stadionu u Herningu.
Reakcija trenera Zvezde Dejana Stankovića na informaciju o golu dovoljno govori...
Poslednje kolo Lige Evrope je zakazano za 9. decembar – Zvezda putuje u Portugaliju, a Mitjiland u Bugarsku, za konačno rešenje drame u Grupi F.
FK Crvena zvezda – detalj sa utakmice protiv Vojvodine u Superligi Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
„Raketa“ Ivanića dovela Zvezdu pred cilj, ali – sve se komplikuje zbog Brage!
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Teledirigovani projektil Zvezdinog majstora – za špice! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala