- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Murinjo se divi Mihajloviću, a svom napadaču je poručio da razmisli o odlasku

© AP Photo / Andrew MedichiniŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Gde je Žoze Murinjo tu je šou zagarantovan. Predstava nije izostala ni posle dvoboja Rome i Bolonje iz kojeg je tim Siniše Mihajlovića izašao kao pobednik (1:0). Portugalac je pružio Srbinu ruku, poručivši da mu se divi, dok je bio besan na sudiju, a svom igraču Zaniolu poručio je da razmislio o odlasku iz Serije A.
Evrogol Šveđanina Matiasa Svandberga nokautirao je favorizovanu Romu na Renato Dal'Ari u okršaju dva trenera i dva prijatelja koji se međusobno izuzetno uvažavaju – Siniše Mihajlovića i Žozea Murinja.
Jedan se na kraju radovao, drugi ludovao. Naime, Murinju koji je poznat kao izuzetno temperamentan čovek, zasmetalo je to što je glavni sudija Luka Pereto olako dodelio žute kartone Tamiju Abrahamu, Nikolu Zaniolu i Riku Karsdorpu.
De Hea - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
„Poslednji put sam to video sa 11 godina kada je moj golman otišao po sendvič“
Takvo ponašanje sudije nateralo je Portugalca da ga potraži i obrati mu se u tunulu na putu ka svlačionici posle meča, prema pisanju italijanskih medija.
Korijere delo sport piše da je bilo verbalnog sukoba između Žozea i Pereta pošto mu je trener Rome žestoko zamerio što će jedva moći da sastavi tim za vikend protiv Intera zbog velikog broja suspendovanih fudbalera.
„Moraću da izmislim sastav u subotu. Srećom zamenio sam Đanluku Manćinija. U suprotnom, možda bi i on dobio kaznu. Završiću konferenciju sa jednim zapažanjem. Želim da kažem nešto što je verovatno protiv mojih interesa... Da sam nam mestu Nikola Zaniola počeo bih da razmišljam o odlasku iz Serije A“, poručio je Murinjo, aludirajući na žuti karton koji je dobio talentovani napadač zbog simuliranja.
Inače, nisu sva dešavanja oko Murinja i njegove izjave bile negativne. Umeo je nekadašnji trener Reala, Intera, Mančester junajteda da uzvrati na lepe reči koje mu je pre meča uputio Siniša Mihajlović.
Portugalac mu nije ostao dužan, već je izneo niz komplimenata na Srbinov račun.
„Siniša je jedan od mojih, naših... On je veliki prijatelj mog velikog prijatelja Dejana Stankovića, tako da automatski postaje i moj prijatelj. Mi, ljudi koji smo u sportu i koji smo javne ličnosti, možemo da imamo pozitivan uticaj na druge i on je sigurno imao uticaj na mnoge ljude koji su imali bolest kao i on. Siniša je pokazao neverovatnu snagu i hrabrost. On je takođe želeo da radi i da se bavi ovim poslom i nije on taj koji treba da zahvali na mojoj maloj podršci. Ja sam taj koji se njemu zahvaljuje u ime mnogih na pozitivnom primeru koji je dao", jasan i glasan bio je Žoze Murinjo.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Ludnica u Rimu – osam golova, dva crvena, i strašan pogodak Sergeja /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Halo, London zove – Fiorentina odbila najveću ponudu za srpski dijamant
Sudija Srđan Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Srpski arbitar izbačen iz fudbala deset godina, mora i u zatvor /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala