- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski arbitar izbačen iz fudbala deset godina, mora i u zatvor /video/

© Foto : Jutjub / Radio-televizija VojvodineSudija Srđan Obradović
Sudija Srđan Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju Srđana Obradovića, bivšeg sudije i posmatrača, iz fudbala u narednih deset godina.
Na taj način stavljena je tačka na jedan od najvećih skandala koji se odigrao u istoriji napaćenog srpskog fudbala.
Sudiji iz Jagodine izrečena je zabrana vršenja poziva i delatnosti fudbalskog sudije i svih drugih delatnosti u Fudbalskom savezu Srbije.
Time je potvrđena presuda Višeg suda u Novom Sadu koja je doneta 26. marta, kada je Srđanu Obradoviću izrečena i zatvorska kazna u trajanju od 15 meseci.
Slučaj je zaključen 23. septembra, a bivšem arbitru u fudbalski deo sankcije nije uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, i ukoliko se ne bude žalio na presudu, fudbalom će moći da se bavi tek 2031. godine.
Podsetimo, Srđan Obradović, sudija iz Jagodine, priveden je posle utakmice Spartak - Radnički Niš koja je završena pobedom domaćeg tima rezultatom 2:0.
On je prvobitno optužen, kasnije i osuđen, da je iskoristio službeni položaj i da je favorizovao domaći tim, u ovom slučaju Spartak.
Pred pomenutu utakmicu odigranu u Subotici 13. maja 2018. godine, obe ekipe borile su se za izlazak u Evropu, a pre meča na kladionicama je evidentiran veliki broj uplata na pobedu gostiju.
Obradović je priveden dva dana posle utakmice i proveo je „iza rešetaka“ dva meseca, a prehtodno je krivicu preuzeo na sebe i priznao je grešku kod sumnjivog penala.
Tokom suđenja, svedoci su potvrdili, da su pojedine osobe u poluvremenu utakmica ulazile u sudijsku svlačionicu na poluvremenu, da bi oba pogotka bila postignuta u nastavku susreta i to oba iz penala.
Nemanja Nikolić, napadač Spartaka, postigao je dva gola „sa kreča“ u 66. i 79 minutu, a upravo je jedan od spornih penala, kako je istaknuto u obrazloženju presude, uticao na odluku suda da drakonski kazni Srđana Obradovića.
Radnički je inače u drugom poluvremenu ostao sa igračm manje na terenu, nakon što je Obradović pokazao crveni karton Milanu Pavkovu, sadašnjem centarforu Crvene zvezde.
Tokom suđenja i u predistražnom postupku izjave je dalo nekoliko funkcionera, kao i fudbalera oba kluba, da bi na kraju bio kažnjen samo glavni arbitar.
Na kraju je Radnički iz Niša završio kao trećeplasirani tim Superlige, dok je Spartak bio mesto ispod, te su oba tima učestvovala u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Ivanić pogodio za minimalac Zvezde protiv Voždovca /video/
Detalj sa utakmice Gent – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Partizan se pita, ali Kiprani imaju svoju računicu – možemo do pobede u Beogradu
Torcida Hajduk Split - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
„Hajduk Split je iz Srbije“... „Ne, ne iz Švajcarske“ – urnebesni odgovori Britanaca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala