- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se pita, ali Kiprani imaju svoju računicu – možemo do pobede u Beogradu

© Foto : FK Partizan/Miroslav TodorovicDetalj sa utakmice Gent – Partizan
Detalj sa utakmice Gent – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Partizan je šokantnim porazom od Flore u Talinu (1:0) zakomplikovao sebi život u Ligi konferencija, ali i dalje drži sudbinu u svojim rukama. Lideru Superlige dovoljan je i bod u meču poslednjeg kola Grupe B iz koje je plasman u nokaut fazu već obezbedio Gent.
U suprotnom, ukoliko fudbaleri Partizana, izgube u Humskoj 9. decembra (18.45) od Kiprana koje su pobedili u Nikoziji (0:2) završiće takmičenje na evrosceni.
Ipak, jasno je da je takav scenario najmanje moguć jer crno-beli igraju pred svojim navijačima protiv rivala kojeg su savladali na Kipru. Takođe, i bod je dovoljan izabranicima Aleksandra Stanojevića da prezime u Evropi što je prioritet svih prioriteta. Gent će sa prvog mesta direktno u osminu finala LK, dok će drugoplasirani tim krenuti od šesnaestine finala.
Partizan je odlično startovao u Ligi konferencija i napravio je sasvim pristojnu bodovnu zalihu, ali su onda usledili dvomeči sa belgijskim Gentom, liderom grupe, koji je ostao nepražen u dvoboju sa crno-belima, osvojivši četiri od maksimalnih šest bodova, dok se Partizanu na sve to nadovezao i neočekivani poraz u Talinu.
Arhiviran je ekspresno taj debakl u Estoniji, pobedom u domaćem prvenstvu nad Voždovcem prošlog vikenda (0:3), pa je jasno da će crno-beli s puno optimizma i u dobroj formi ući u odlučujući susret na evropskoj sceni.
S druge strane, Anortozis na krilima evropskog trijumfa u Nikoziji nad Gentom (1:0) stiže u Humsku po sva tri boda, koja mu garantuju da prezimi u Ligi konferencije.
„Pokazali smo protiv Genta da smo dobar tim, odigrali smo odličnu utakmicu i moramo ovako da nastavimo i u domaćem prvenstvu. Imamo šansu, poslednje kolo, idemo u Beograd po pobedu za plasman u šesnaestinu finala Lige konferencije. Videli smo da možemo da pobedimo velike timove i siguran sam da možemo do trijumfa za evropsko proleće“, poručio je vezista Anortozisa Mihalis Joanu.
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Zvezdin heroj koji je srušio Bugare citirao Piksija: Idemo u Portugaliju po pobedu!
Fudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Legionari čuvaju Partizan – zaboravljena Flora, razbijen Voždovac /video/
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala