- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legionari čuvaju Partizan – zaboravljena Flora, razbijen Voždovac /video/

© Foto : FK PartizanFudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija
Fudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su posle šokantnog poraza od Flore (1:0) pobedili Voždovac u gostima 18. kolu Superlige rezultatom 3:0 (1:0), čime su ponovo pobegli Crvenoj zvezdi na plus šest, uz utakmicu više. Najzaslužniji za trijumf bili su Partizanovi legionari Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš, dok se u strelce upisao i Danilo Pantić.
Izabranici Aleksandra Stanojevića neočekivano su sebi zakomplikovali život u Ligi konferencija gde su bili „viđeni" već u nokaut fazi, ali ih je poraz od Flore primorao da odlučujuću bitku biju u poslednjem kolu protiv Anortozisa kod kuće.
Posle debakla u Talinu u četvrtak, okrenuli su se obavezama u domaćem prvenstvu gde su gostovali na „krovu“ Voždovcu. Ipak, razlika u kvalitetu je očigledna i crno-beli su imali ulogu apsolutnog favorita što su i potvrdili na terenu.
Dugo je domaćin uspevao da odoli lideru Superlige, čak je u 36. minutu Milojević posle centaršuta Stanisavljevića uzdrmao stativu, ali je ubrzo usledila kazna. Holanđanin Kvinsi Menig efektnim golom u 40. minutu slomio je otpor „zmajeva“.
Brzonogi Menig se driblingom oslobodio čuvara i uspeo da pogodi suprotan ugao sa desne strane, što je njegov treći pogodak u sezoni.
Bio je to ujedno i jedini gol posle prvih 45 minuta. U nastavku je rano viđen drugi pogodak, a koban po Voždovac bio je još jedan Partizanov legionar – Rikardo Gomeš koji je pogodio u 50. minutu.
Tada je već bilo jasno da će Partizan odneti sva tri boda sa „krova", a tačku na „i“ stavio je Danilo Pantić pogotokom u 55. minutu susreta.
Mogao je Voždovac do počasnog gola u 73. minutu, u prilici se našao Vujnović ali je loše primio dugu loptu i šansa je otišla u nepovrat.
Na kraju je četa Aleksandra Stanojevića rutinski stigla do 16. trijumfa iz 18 odigranih utakmica u domaćem prvenstvu, uz dva remija i gol razliku 51:6.
Ipak, ono što je najvažnije crno-belima, jeste da ljutog rivala koji ima utakmicu manje, drže na minus šest, jer žele da prekinu dominaciju i četiri titule Zvezde u nizu.
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ben pogađao, Stanković besneo – Zvezda lako srušila Spartak /video/
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
Dmitri Barinov - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Rus se busao u grudi pa završio u suzama, a u sve je umešan Srbin /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala