- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Poslednji put sam to video sa 11 godina kada je moj golman otišao po sendvič“

© AP Photo / Dave ThompsonDe Hea
De Hea - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Fudbalski svet još dugo će brujati o nesvakidašnjem kolu kojim je Arsenal u 13. minutu poveo na Old Trafordu, ali je na kraju ostao bez bodova – 3:2 (1:1). Bio je to povod da se oglasi legendarni Tijeri Anri, kojeg je gol Emila Smit Roua dok je De Hea ležao na gol liniji previjajući se od bolova jer ga je zgazio saigrač Fred, vratio u detinjstvo.
„Poslednji put sam video tako nešto kada sam imao 11 godina. Moj golman je otišao po sendvič i ostavio nebranjen gol. Kada smo se okrenuli videli smo da gubimo 1-0“, napisao je na Tviteru Anri, uz gomilu emotikona koji plaču od smeha.
I glavni sudija Etkinson koji važi za najiskusnije u Premijer ligi i generalno na Ostrvu, bio je prvobitno u dilemi da li da prizna pogodak.
Konsultovan je VAR, posle čije intervencije je utvrđeno da je španskog golmana De Heu faulirao njegov saigrač – Brazilac Fred, a pošto je arbitar prekinuo igru kada je Smit Rou već smestio loptu u mrežu, pogodak je priznat.
De Hea koji se dugo od bolova previjao na gol liniji, ustao je i pokušavao da objasni arbitru da je posle guranja u kaznenom prostoru na njega naleteo i zgazio ga Fred, te da nije bio u stanju da odreaguje na pa jednostavan udarac koji je uputio Rou.
Ipak, povratka nije bilo, a društvene mreže preplavljene su komentarima da gol nikako nije smeo da bude priznat jer su povređena pravila fudbalske igre, s obzirom na to da golman nije u situaciji da brani gol i da reaguje.
Jasno je da su fudbaleri Mančester junajteda i Majkl Kerik koji je u derbiju 14. kola Premijer lige poslednji put obavljao funkciju menadžera bili besni, ali uzalud.
Etkinson je ostao dosledan svojoj odluci da pokaže na centar i Arsenal je poveo. Ipak, na kraju su „crveni đavoli“ preko portugalske veze – Bruna Fernandeša i dvostrukog strelaca Kristijana Ronalda koji je stigao do neverovatnog 801. gola u karijeri, uspeli u potpunosti da preokrenu rezultat i da slave pobedu.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Ludnica u Rimu – osam golova, dva crvena, i strašan pogodak Sergeja /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
Ostavka uživo /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Halo, London zove – Fiorentina odbila najveću ponudu za srpski dijamant
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala