- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Humskoj ne „cvetaju lale“ – Partizan sa četiri gola ispratio Vojvodinu

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovicFudbaleri FK Partizan
Fudbaleri FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana zaboravili su kiks protiv Proletera (0:0) i u derbiju 17. kola Superlige Srbije savladali su Vojvodinu u Humskoj rezultatom 4:1 (2:0). Izabranici Aleksandra Stanojevića sačuvali su plus šest u odnosu na večitog rivala uz utakmicu više.
Partizan je kao izraziti favorit ušao u susret sa Vojvodinom koja se organizovano branila na početku susreta.
Bilo je i nekoliko grubih prekršaja na obe strane pa je glavni sudija porazgovarao sa igračima oba tima i ukazao im da „spuste loptu“.
Prvi se Miljković požalio na povredu, a kasnije i Čović na drugoj strani.
Mirovale su mreže u Humskoj sve do 35. minuta kada je Danilo Pantić matirao golmana Vojvodine posle centaršuta Aleksandra Miljkovića, kasnije i odbitka, lopta je „legla“ na levu nogu vezisti koji je efektno pogodio donji desni ugao.
Nije se dugo čekalo na novi pogodak, a Partizan je posle bravure Kvinsija Meniga duplirao prednost. Holanđanin je uzeo loptu, stigao je sa njom do ivice kaznenog prostora i rutinski je poslao u mrežu – 2:0.
I kako su Novosađani shvatili da nemaju šta da izgube posle dva gola zaostatka na poluvremenu, u drugo su ušli rasteređeni i s namerom da igraju otvoreno.
Takav pristup im se brzo isplatio, s tim što je tome kumovala neshvatljiva greška iskusnog Miloša Jojića koji je „asistirao“ Čoviću poslavši loptu unazad, on je nesebično uposlio Simića, koji je udarcem s malog fudbala – špicem poslao loptu iza leđa Popovića.
Ali taj gol nikako nije uplašio, niti uzdrmao vicešampiona Srbije koji ove godine pošto poto želi da prekine četvorogodišnju dominaciju ljutog rivala iz Ljutice Bogdana.
Prvo je ubojiti Rikardo Gomeš nastavio golgterski niz i sa 17 golova se učvrstio na prvom mestu liste strelaca, povisivši prednost na 3:1 u 69. minutu.
Samo 180 sekundi kasnije iskupio za početničku grešku, pa je na semaforu u Humskoj bio ispisan rezultat 4:1.
Crno-beli posle 17 odigranih kola imaju i dalje ne znaju za poraz, imaju učinak od 15 pobeda i dva remija te sa 47 bodova imaju šest više od prvog i jedinog pratioca Crvene zvezde, koja je na koti 41 uz utakmicu manje.
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Zvezda „petom brzinom“ protunjala kroz Lučane uz het-trik Kataija /video/
Kun Aguero - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Tračak nade ipak postoji: „Ono što se pojavilo nije istina“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Uzalud „blickrig“ Ibrahimovića, Vlahović srušio i Milan! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala