- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda „petom brzinom“ protunjala kroz Lučane uz het-trik Kataija /video/

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je uprkos lošem otvaranju meča protiv Mladosti u Lučanima, na kraju demonstrirala silu u 17. kolu Superlige, pobedivši 5:1 (1:1). Tako je nastavljena trka sa Partizanom za šampionsku titulu. Crveno-beli imaju tri boda zaostatka, dok crno-beli od 15.45 u Humskoj dočekuju Vojvodinu.
Šampion Srbije ušao je u meč bez kapitena Milana Borjana koji je izostao zbog reprezentativnih obaveza sa Kanadom, a među stativama se našao Zoran Popović.
Poveli su domaći preko Milana Bojovića već u osmom minutu, ali su gosti do pauze uspeli da izjednače, da bi u drugom poluvremenu za samo 12 minuta postigli čak četiri gola na putu ka ubedljivom trijumfu.
Loše otvaranje susreta nateralo je trenera Zvezde Dejana Stankovića na munjevitu reakciju u vidu dve izmene do 21. minuta. Marka Gobeljića i Rišaira Živkovića zamenili su Milan Gajić i El Fardu Ben.
Šok terapija dala je rezultat, s obzirom na to da su crveno-beli do 30. minuta izjednačili golom svog najboljeg fudbalera Aleksandra Kataija.
S miroljubih 1:1 otišlo se na 15-minutnu pauzu u Lučanima, ali je bilo jano da je Zvezda naoštrena da u nastavku dođe do čitavog plena kako bi nastavila poteru za ljutim rivalom koji je na vrhu tabele.
Već u 53. minutu Mladost je morala po drugi put da vadi loptu iz mreže, koban po domaćina ponovo je bio Katai. Bio je to uvod u "blickrig" Zvezde - četiri gola u razmaku od svega 12 minuta.
Posle Kataija, pogodio je u 59. minutu Gelor Kanga i to u svom stilu – „projektilom“, da bi se Mirko Ivanić samo 120 sekundi kasnije takođe upisao u strelce.
U 65. minutu Katai je stigao da kompletira het-trik za 13. pobedu prvaka Srbije iz 16 odigranih utakmica uz gol razliku 40:10.
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi (u sredini) na dočeku iz Lisabona - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Mural za Piksija /foto/
Srpski napadač Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Mitrogol ne staje! /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Čovek koji je vratio veru u srpski fudbal dao novo krupno obećanje: „Bićemo i tamo, verujte mi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala