- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek koji je vratio veru u srpski fudbal dao novo krupno obećanje: „Bićemo i tamo, verujte mi“

© AP Photo / Armando FrancaDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije i čovek koji je vratio veru u naš posrnuli reprezentativni fudbal, poručio je samouvereno da će Orlovi 2024. godine biti akteri Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Od 2000. godine i turnira u Belgiji i Holandiji, Jugoslavija, kasnije Srbija i Crna Gora i na kraju samo Srbija, nije bila akter Evropskog prvenstva.
Ipak, dolaskom Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije stvari su se drastično promenile. Počeli smo konačno da igramo fudbal, da nižemo pobede i kao nagrada za takav pristup stigao je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.
Fudbalska reprezentacija Srbije – slavlje posle pobede protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Katar 2022
Pucanj iz svih oružja: Srbija i Katar(za)!
Piksi je od početka s puno optimizma slao poruke javnosti da će se Orlovi naći u Kataru. I nije slagao, nije pogrešio! I te kako je pogodio. Nokautirana je Portugalija u Lisabonu pred 62.000 navijača na Da Lužu golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu.
Stojković je sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijim košarkaškim evropskim trenerom, bio gost Prve televizije u emisiji „Prva tema“ gde je dao još jedno obećanje.
„Da mi je neko rekao da ću ja biti taj koji će igrati poslednje Evropsko prvenstvo 2000. ne bih mu verovao. Ali, eto i to je moguće. Moraćemo i tu tradiciju da srušimo. Šta je u Nemačkoj 2024. godine? Evropsko prvenstvo? Bićemo i tamo, verujte mi“, rekao je Piksi na Prva TV.
Stojković je takođe otkrio da na dan utakmice nema apetit.
„Sastanak za utakmicu pripremim dan pre meča i onda sam sutra miran. Jedino što meni može da promeni jeste da neko umre, ne daj bože. Jedino što toga dana nemam apetit“, istakao je selektor Srbije i dodao da nije pristalica vode, već da više preferira čašu hladnog piva.
Selektor Srbije nije sakrio od javnosti ni koliko traju njegovi sastanci za pripremu utakmice. Ravno 12 minuta, četiri segmenta po tri 180 sekundi.
„Kažu da dobro motivišem, to su rekli ovi koji su me slušali. Ja ne pripremam govor, to je čista inspiracija. Reči idu same, ja to ne mogu da opišem kako. To na igrače deluje pozitivno. Igrači ne vole da ih mnogo opterećujete i da se pokazujete kao mnogo pametni“, zaključio je Dragan Stojković Piksi.
Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Tadića protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
SPORT
Srbija hita ka vrhu svetskog fudbala – najbolji plasman od Antićevog perioda
Rade Bogdanović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Rade Bogdanović o čudesnoj pobedi Srbije u Lisabonu │ Miljanov korner
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Piksi otkrio zašto Mitrović nije počeo meč u Lisabonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala