- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Raport iz srpskog „generalštaba“ pred finalni boj: „Oni su favoriti, ali – budite sigurni u Srbiju“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeLjubinko Drulović i Dragan Stojković
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Ne postoji osoba u Srbiji koja bolje poznaje mentalitet Portugalaca od Ljubinka Drulovića. Nekadašnji krilni napadač, sada član Piksijevog stručnog štaba, najavio je za Sputnjik veliko finale između Portugalije i Srbije u Lisabonu 14. novembra. Popularni Drula veruje da Orlovi mogu iz pakla Da Luža da odlete na Mundijal, a za to im treba pobeda!
Kada u fudbalu pomenete Srbiju i Portugaliju, asocijacija na prvu loptu je remi, s obzirom na to da je od 2007. godine na sedam odigranih mečeva, čak četiri završeno bez pobednika, uz tri pobede predstojećeg rivala.
Tako je okončan i poslednji dvoboj dve reprezentacije u Beogradu, kada su Ronaldo i drugovi na poluvremenu imali dva gola prednosti, da bi Piksijevi Orlovi promenili pristup tokom 15-minutne pauze i izašli na teren kao ratnici i pobednici, te su na kraju nagrađeni za takav pristup i utakmica je završena rezultatom 2:2.
Darko Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Legenda se javlja iz Atine: „Srbija je pokazala da ne zna za strah“
Prostora za kalkulacije nema. Računica je prosta – Srbija 14. novembra u 20.45 kada se zakotrlja lopta, mora da osvoji tri boda, ukoliko želi prvo mesto Grupe A što garantuje direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.
U suprotnom, čeka ih baraž, a svi odlično znamo kako se prethodni put završila ta priča sa Škotima i to u Beogradu...
Sputnjik je ciljano 'gađao' Ljubinka Drulovića, legendu Porta koji je kasnije obukao i dres još jednog lisabonskog kluba Benfike, da najavi meč istine u koji su stale čitave kvalifikacije i koji može Srbiji puno toga dobrog da donese, s druge strane i da odnese...
Malo je nedostajalo da Irci odrade veliki posao za Orlove i da savladaju Portugaliju u Dablinu 11. novembra, ali je glavni sudija Španca Hesus Hil Mansano u 94. minutu poništio gol domaćinu.
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
„Pratili smo u Pazovi taj meč. Piksi, stručni štab, reprezentativci... Stigli smo na drugo poluvreme, tako da smo uspeli dobar deo da ispratimo, a videli smo i taj poništen gol. To je stvar sudije, odmah je svirao faul da ne uđe u problem. Možda neki drugi sudija ne bi svirao, ali kako je tako je. To ne možemo da promenimo, gledamo samo nas“, počeo je razgovor Drulović.
Prekinuli smo ga na kratko i pitali kakva je bila reakcija selektora i igrača kada su videli da Španac poništava gol Ircima? Gol koji bi Srbiju sačuvao na prvom mestu, te bi Portugalci morali da jure pobedu. Samim tim bi uloge bile zamenjene i sav pritisak bio bi na leđima Ronalda, Silve i ostalih asova...
„Usledila je normalna reakcija, sigurno da nam je svima to zasmetalo jer smo navijali da Irci dobiju što bi za nas bilo bolje. Ali dobro, borili su se, dali maksimum, a nama sada ostaje da igramo na pobedu u Lisabonu. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da osvojimo tri boda u nedelju“, jasan je Ljubinko.
Drulović koji je čak u dva navrata bio v.d. selektora Srbije, nema dilemu da će Portugalci biti na znatno višem nivou protiv Orlova u odnosu na susret u Dablinu.
„Vidim da Portugalci nisu zadovoljni kako su odigrali protiv Irske, to je njihova stvar. I dalje imaju mogućnost da odigraju nerešeno kod kuće protiv nas i da odu direktno na Mundijal. Dosta igrača im je odmaralo, moj bivši trener sačuvao Fernando Santoš je iskusno Silvu, Kansela i još neke igrače. Kažem, biće to potpuno drugačiji tim. Na papiru su favoriti, oni su evropski prvaci, ali mi u ovom trenutku igramo odlično. Imamo veliki broj fudbalera koji su u top formi, nismo izgubili utakmicu otkako je Stojković došao na mesto selektora“, apostrofira Drulović strašnu formu Vlahovića, Mitrovića, Tadića, koja bi upravo mogla da bude presudna u „lisabonskoj bici".
© REUTERS / MARKO DJURICAVlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske
Vlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Vlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske
Atmosfera je izuzetno bitak faktor, a Drulović je poručio da je ona na izuzetno visokom nivou, kao i da su igrači koje je put Lisabona ispratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i motivisao dodatnim premijama, svesni svega što ih čeka.
„Znaju da je pred njima finale u kojem su šanse, prema mom mišljenju, podeljene. Ukoliko budemo na najvišem nivou možemo da ostvarimo rezultat koji nas vodi direktno na Svetsko prvenstvo. Pritisak je veliki, Portugalci će imati ogromnu podršku sa tribina, zamenili su čak i stadion na kojem se igra. Otpao je 'Žoze Alvalade' zbog lošijeg stanja terena, pa su odabrali stadion Benfike Da Luž. Sigurno je da imamo kvalitet i igrače koji mogu da odgovore rivalu, a ukoliko ponovimo igru iz Dablina možemo da se nadamo pobedi. Srbija pod Piksijem igra ofanzivno, stvara šanse, postiže golove i to raduje“, ističe Drulović.
Čovek koji je sa omladinskom selekcijom, igrači uzrasta do 19 godina, postao prvak Evrope 2013. godine, otkrio nam je i da mu neprestano zvoni telefon jer ga zovu portugalski novinari u nameri da im „otkrije" kako će izgledati Srbija.
„Imao sam nekoliko propuštenih poziva iz Portugalije dok smo bili na poslednjem treningu pred let za Lisabon. Nisam iznenađen i za njih je to izuzetno bitan meč. Javiću im se, zašto da ne. Imam zaista dobar odnos sa Portugalcima“, završio je razgovor Drulović kojem smo poželeli sreću i da se iz Lisabona Orlovi vrate sa tri boda i čekiranom kartom za Mundijal u Kataru.
Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SPORT
Dva poklona za Srbiju pred „lisabonsko finale“
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Piksi posle Katara: Znam tim za nedelju!
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Srbija dodala gas kada je trebalo – Katar razbijen pred utakmicu godine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala