- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pomoćnik reditelja: Hladan pištolj, slobodno pucaj

© REUTERS / Carlo AllegriAlek Boldvin
Alek Boldvin - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
Pratite nas
Pištolj iz kojeg je ispalio metak tokom snimanja i usmrtio koleginicu, glumcu Aleku Boldvinu predao je pomoćnik reditelja. Boldvinu je rečeno da je pištolj "hladan", odnosno da je "oružje bezbedno", navodi se u sudskom zapisniku.
U zapisniku se navodi da pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit, kojim je Alek Boldvin usmrtio koleginicu na snimanju filma "Rđa", napunjen bojevom municijom, piše Bi-Bi-Si.
Kako se navodi, on je oružje dao glumcu i pre snimanja scene potvrdio da je pištolj prazan, uzviknuvši "hladan pištolj".
Prema detaljima iz policijske istrage, pištolj je sadržao prave metke u trenutku kada je iz njega ispaljeno, prenosi Rojters.
Gardijan piše da su istražitelji kao dokaz sa lica mesta uzeti Boldvinov kostim i pištolj iz kojeg je ispaljeno, a da su zaplenjeni i drugo oružje i municija korišćeni tokom snimanja filma u kojem Boldvin ima glavnu ulogu.
Portparol šerifa u Santa Feu kaže da su detektivi bili na setu, prikupljali dokaze i informacije, te da protiv Boldvina nije podignuta hitna optužnica i da mu je dozvoljeno da putuje.
"On je slobodan čovek", rekao je portparol Huan Rios.
Direktorka fotografije Halina Hačins (42) smrtno je pogođena u grudni koš, dok je reditelj Džoel Souza (48), koji je stajao iza nje, ranjen. On je nakon zbrinjavanja zbog povrede u predelu ramena pušten iz bolnice.
U prvoj izjavi nakon nesreće na snimanju, Boldvin je poručio da mu je srce slomljeno i da sarađuje sa istražnim organima, kako bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta.
Pištolj - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
DRUŠTVO
Tri scenarija tragedije: Kako filmsko oružje ubija ljude na setu
Halina Hačins - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Ko je bila žena koju je ubio Alek Boldvin?
Ruski glumac Oleg Taktarov - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Rus koji je trenirao Boldvina izneo teoriju kako je moglo doći do tragedije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala