- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rus koji je trenirao Boldvina izneo teoriju kako je moglo doći do tragedije

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaRuski glumac Oleg Taktarov
Ruski glumac Oleg Taktarov - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Bivši ruski borac u mešovitim borilačkim veštinama, glumac i filmski producent Oleg Taktarov u intervjuu televiziji „Zvezda“ pretpostavio je šta bi mogao biti razlog tragedije na snimanju filma sa glumcem Alekom Boldvinom.

„Ja sam radio sa sa njim dve godine dok je bio student. Trenirao sam ga na akademiji u Los Anđelesu. On je prijatan, ljubazan i odgovoran čovek. Veoma je pažljiv i nije propuštao treninge. Veoma je disciplinovan. Jasno je da je on tokom svoje filmske karijere milion puta pucao i poznato je da mu se tako nešto nikada nije dogodilo“, rekao je Taktarov.

Pištolj iz koga je pucao glumac, objašnjava Taktarov, napravljen je za pucanje ćorcima. Metak je spljošten, zatvoren, cev ima prepreke. Sportista je pretpostavio da je do tragedije moglo da dođe u trenutku snimanja kadra, kada kamera brzo prilazi cevi pištolja. Obično se za te kadrove prave šine i kamerman na šinama prilazi strelcu.

„Moguće je, da su u fabrici, kada su pravili metke neko stavio metalne delove. To možemo samo da nagađamo. Moguće je da je to bio film koji se nije snimao pod kontrolom sindikata, nije bilo zaštite, nije bilo budžeta i prema tome su se poneli neprofesionalno“, pretpostavio je on.

Ipak, po rečima Taktarova, pred snimanje se obično svo oružje detaljno proverava – puca se u zemlju, proverava se cev pištolja i meci.
Podsetimo, holivudski glumac Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio direktorku fotografije Halinu Hačins pogodivši je u vrat i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.
Novi Meksiko - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Objavljeni prvi snimci sa mesta tragedije na filmskom setu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala