- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ko je bila žena koju je ubio Alek Boldvin?

© AFP 2023 / FRED HAYESHalina Hačins
Halina Hačins - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Holivudski glumac Alek Boldvin, na snimanju filma "Rust", slučajno je upucao direktorku fotografije Halinu Hačins, koja je preminula od prostrelne rane.
Halina Hačins, čije je pravo ime Galina, imala je 42 godine kada je stradala u nesreći, koja se juče dogodila u improvizovanoj crkvi na filmskom setu.
Snimateljka je samo dva dana pre seta na kome je izgubila život, objavila kratak video-snimak sa lokacije na kome se snimao "Rust".
"Jedna od prednosti snimanja vesterna je da možete da jašete konja kada imate sloobdan dan", napisala je Hačinsova u poslednjoj objavi na Instagramu.
Njen kolega snimatelj El Šnajder napisao je na Tviteru nakon njene smrti:
"Halina je ubijena tokom snimanja vesterna. Snimateljke su istorijski držane podalje od ovog žanra, a čini se posebno okrutnim da je život jedne od zvezda u usponu, koja je uspela da se probije, okončan na projektu za koji smo se borili".
Hačins, koja je rođena u Ukrajini 1979. godine, odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.
Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".
Pročitajte još:
Novi Meksiko - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Objavljeni prvi snimci sa mesta tragedije na filmskom setu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala