- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdino novo „odelo“ i poslednja šansa za Italijana

© Foto : FK Crvena zvezda Stanković i Falko
Stanković i Falko - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Osakaćena povredama i problemima Crvena zvezda će u Danskoj protiv Midtjilanda pokušati da kreira novo čudo i tako ostane na vrhu tabele Grupe F Lige Evrope. Šampion Srbije će u meč trećeg kola ući sa novom garniturom dresova, a meč na MCH areni biće možda i poslednja prilika za Filipa Falka, da u odustvu Kataija pokaže da je igrač za velika dela.
Dejan Stanković će po ko zna koji put ove sezone morati da eksperimentiše i da iz „svoje kuhinje“ servira iznenađenje nezgodnim Dancima, koji očajnički žele da se pomere sa dna tabele i poprave mizerni bodovni saldo.
Kadrovski problemi su po ko zna koji put nešto sa čim se Crvena zvezda susreće u doba pandemije, pa tako put Danske nisu krenuli Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković, svi se oporavljaju od posledica virusa Covid-19, dok Veljko Nikolić i dalje oseća posledice udarca.
„Katai je imao koronu i potreban mu je oporavak, kao što je Gajiću, Degeneku, Borjanu i Krstičiću bio potreban period da izađu iz korone. Pitanje je kad je igrač spreman i za koji fizički napor posle virusa. Katai, Pavkov, Živković i Veljko Nikolić će ostati u Beogradu. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati“, poručio je Stanković na konferenciji za medije koju je držao u Beogradu pred put za Dansku.
I kao što je šef Zvezdine struke poručio nema predaje, a navijači crveno-belih moći će prvi put u zvaničnom meču da vide šampionovo 'novo odelo', s obzirom nato da će Borjan i drugovi na MCH areni prvi put zaigrati u novoj garnituri gostujućih dresova u Makronovoj kreaciji.
Po ustaljenoj praksi dominira tamno plava boja, dok su na grudima detalji druge nijanse, a rukavi su beli.
Ipak, ono što je daleko važnije od novih dresova svakako je sastav Zvezde, Stanković je odlučio da se vrati na formaciju sa četvoricom defanzivaca, drugačije od one koja se ispostavila kao dobitna protiv Ludogoreca.
Na gol se vraća oporavljeni Milan Borjan, a ispred njega će biti Dragović i Degenek kao centralni defanzivci.
Pogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Zvezda izgubila na sudu – usledio ultimatum FIFA
Po desnoj strani dejstvovaće Marko Gobeljić, a naspram njega biće 'zakucani' Milan Rodić.
U sredini će Seku Sanogo biti zadužen za zaključavanje rivala, a Slavoljub Srnić je položio ispit i ponovo će biti parnjak klasičnom defanzivnom vezisti.
Gelor Kanga će imati zadatak da organizuje napade, sa leve strane će atakovati Mirko Ivanić, dok u napad ide El Fardu Ben, što se protiv Ludogoreca nije pokazalo kao dobitno rešenje.
Najveća misterija je bilo pitanje ko će zameniti Aleksandra Kataija, izbor je pao na Filipa Falka, dok će Lois Dioni ostati na klupi.
Dioni je imao samo jedan trening, apostrofirao je to Dejan Stanković pred meč u Danskoj, pa je velika verovatnoća da će Falko biti taj koji će se nađi u ulozi startera, dok će ta oštrica napada biti rezervisana za Bena.
Falko je stigao u Zvezdu iz Lečea za rekordnu novčanu sumu od milion i po evra, i od tada je (pre)malo pokazao. Jasno je da omaleni Italijan koji je po vokaciji „trekvartista“ (organizator igre, plejmejker) nije doveden da bi pravio razliku u Superligi, mada ni to ne čini, već zbog ovakvih utakmica kakav je meč trećeg kola Lige Evrope u Danskoj.
Falko je ove sezone u svim takmičenjima odigrao svega četiri utakmice i postigao jedan gol, što jasno pokazuje da Stanković nije oduševljen njegovim partijama, pa je Midtjiland idealna prilika da Falko napravi zaokret od 180 stepeni i pokaže treneru da može i mora da računa na njega u ozbiljnim evropskim ispitima.
U slučaju da to ne uspe, neće Stanković imati problem da ga vrati na klupu te da šansu Dioniju, a na levi bok, svoje prirodno mesto, postavi Bena, jednog od najvažnijih igrača Zvezde u ofanzivnom redu.
© Foto : Grafika: Chosen11Sastav Zvezde za Gent
Sastav Zvezde za Gent - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Sastav Zvezde za Gent
Detalj sa utakmice Spartaka i Lestera - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
Srpski grb na spektaklu u Moskvi /foto, video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
Ameriku raspametio Srbinov „projektil“ /video/
Radovan Radaković - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
Jovan Simić ponovo u akciji – Miljakovac i legende za pomoć Radakoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala