- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda izgubila na sudu – usledio ultimatum FIFA

© Sputnik / Petar MilovanovićPogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda
Pogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Iako je holandski fudbaler Radživ van la Para još u martu 2020. godine napustio Crvenu zvezdu, srpski klub i dalje trpi posledice tog krajnje neuspešnog posla, pošto je u igračevu korist presudio sud FIFA koji je crveno-belima dao ultimatum.
Van la Para se u Zvezdi zadržao šest mesec tokom kojih nije opravdao ni deo transfera koji je, prema nezvaničnim podacima, vredeo 1.200.000 evra kada je pred kraj prelaznog roka došao iz Hadersfilda.
Bivši član Herenvena, Midlzbroa, Kaena i Vulverhemptona je tada, navodno, potpisao trogodišnji ugovor sa zaradom od 600.000 evra po sezoni, a sve je završeno sporazumnim raskidom saradnje.
Ipak, kako prenosi dnevni list „Danas“, Holanđanin je tužio crveno-bele koji će, nakon presude, u roku od 45 dana morati da mu isplate dugovanja od oko 300.000 evra, uključujući i kamatu.
Ukoliko šampion Srbije to ne učini može da dobije zabranu registrovanja fudbalera u domaćem i inostranom okviru u čak tri naredna prelazna roka.
Rasplet oko van la Parinog ugovora počeo je tako što su su se na rastanku klub i igrač dogovorili da mu preostalih 388.999 evra bude isplaćeno u dve rate.
Prva je na naplatu došla 20. marta 2020, dok je druga iznosila 269.333 evra 25. jula. Holanđaninu je u potpunosti na račun legao prvonavedeni iznos, ali je zbog drugog dela rešio da podnese prijavu protiv Zvezde.
Van la Para je u međuvremenu odbio da mu crveno-beli isplate preostali dug u šest delova od po 44.888 evra, što je igrač odbio, te zatražio celokupan dug plus pet odsto kamate, dok je odbijena i molba uprave iz Ljutice Bogdana u kojoj se navodi da je ovaj spor u nadležnosti Arbitražnog suda FSS, a ne FIFA.
List „Danas“ piše da je Zvezda zatim pokušala da se sa van La Parom dogovori van suda, te i da je tražila olakšice od FIFA zbog velikog minusa koji je ostvarila zbog virusa korona, ali ništa od toga nije „prošlo“.
Dakle, kako se navodi, FIFA je naredila Zvezdi da u roku od 45 dana sadašnjem članu kiparskog Apolona uplati 269.333,32 evra uz pet odsto kamate, ili će snositi posledice.
Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SPORT
Rapsodija Zvezde – sedam golova u pobedi protiv Kolubare! /video/
Aleksandar Prijović - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Nije se dogovorio sa Zvezdom – karijeru nastavlja u Australiji
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Navijači Zvezde su ljuti, a Terzić „udara“ na Piksija i Partizan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala