- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovan Simić ponovo u akciji – Miljakovac i legende za pomoć Radakoviću

© AP Photo / RONALD ZAKRadovan Radaković
Radovan Radaković - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Miljakovac, koji je osnovao Jovan Simić, mladi humanitarac, organizuje dobrotvornu utakmicu za prikupljanje pomoći lečenju Radovana Radakovića, legendarnog golmana koji se bori sa teškom bolešću.
Apeli za pomoć Radakoviću u prethodnom periodu nisu urodili plodom, nije prikupljen dovoljan novac za njegovo lečenje u Turskoj, što je svojevrsna sramota, s obzirom na to da lečenje košta 100.000 evra, a već je poznato kolike plate imaju njegove kolege.
Kada već ne mogu najbogatiji i najpoznatiji, stvari u svoje ruke je preuzeo najmlađi klub – Miljakovac, betonligaš nastao kao plod entuzijazma Jovana Simića i njegovih komšija iz istoimenog beogradskog naselja.
Miljakovac će u sredu 27. oktobra, u hali Sportskog centra „Rakovica“ od 20.00 odmeriti snage sa ekipom sastavljenom od Radakovićevih bivših saigrača.
Kako je objavljeno, između ostalih nastupiće Đorđe Pantić, Aleksandar Čanović, Milivoje Ćirković, Albert Nađ, Ljubinko Drulović, Goran Trobok, Miroslav Radović, Brana Ilić, Nebojša i Nenad Marinković, Nenad Stojaković, Predrag Rogan, Danko Lazović.
Ulaznica za ovaj meč dobijaće se na licu mesta uz dobrovoljni prilog, a svako može pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sadržine 1082 na broj 3030.
Radaković je nekadašnji fudbalski golman koji je, između ostalih klubova, čuvao mrežu Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Šturma i Standarda iz Liježa.
Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.
Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.
U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.
Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.
Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra. Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji “Budi human”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala