- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek na kojeg se „obrušila“ Amerika podlegao pritisku javnosti – i Srbina

© AFP 2023 / HARRY HOWAmerički košarkaš Endrju Vigins
Američki košarkaš Endrju Vigins - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
U američkoj NBA ligi desio se pomalo neočekivani obrt, pošto se kanadski košarkaš Endrju Vigins vakcinisao na vreme za novu sezonu, iako je delovalo kao da to neće biti slučaj.
Krilni košarkaš Golden Stejt Voriorsa bio je jedan od najglasnijih u borbi protiv vakcinacije, iako je preko 90 odsto NBA košarkaša vakcinisano i iako je trpeo velike prtiske od strane saigrača, ali i celokupne američke javnosti.
Upravo zbog toga je jednom prilikom javno kritikovan od saigrača Nemanje Bjelice, koji mu je pred novinarima poručio „da se vakciniše“.
Vigins je u jednom trenutku i podneo zahtev da bude izuzet od obavezne vakcinacije (samo u San Francisku i Njujorku za nastup u zatvorenom prostoru) iz religijskih razloga, ali ga je NBA liga odbila.
Ipak, otprilike tačno dve nedelje pred početak nove sezone Vigins se vakcinisao, pa će moći neometano da nastupa u utakmicama svoje ekipe naredne sezone.
„Svaki igrač koji ne bude poštovao lokalne mere o potencijalno obaveznoj vakcinaciji neće biti plaćen za utakmice koje propusti“, glasilo je prošlonedeljno saopštenje NBA lige.
Time će, zasad, najviše ispaštati košarkaši Golden Stejta (San Francisko) i ekipa koje nastupaju u Njujorku (Netsi i Niksi), jer tamo svi sportisti koji nastupaju za jednu od timova moraju da budu vakcinisani.
NBA liga će se sada dodatno osvrnuti na slučaj Kajrija Irvinga, plejmejkera Bruklin Netsa, koji, kako se veruje, još nije vakcinisan – zbog čega može da ostane bez više od pola svoje ovogodišnje plate, odnosno oko 18 miliona dolara.
Da se nije vakcinisao cele sezone, Vigins bi izgubio oko 16 miliona.
Alperen Šengun, turski košarkaš, u dresu Hjuston Roketsa - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
SPORT
Novi Jokić? /video/
Australijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
Zarađuje 33 miliona godišnje, ali – odbija da igra!
Nikola Jokić i Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
SPORT
Da li će se ponoviti slučaj „Jokić“ – na talonu je 207 miliona dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala