- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zarađuje 33 miliona godišnje, ali – odbija da igra!

© AP Photo / Charles Rex ArbogastAustralijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa
Australijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Saga oko košarkaša Bena Simonsa uskoro bi trebalo da dođe do kraja, pošto je Australijanac svojim Filadelfija Siksersima zvanično saopštio da nema nameru da za njih više nastupa, iako će mu oni ove sezone biti dužni 33 miliona dolara.
Simons je imao neslavan kraj prošle sezone, u kojoj je Filadelfija poražena od Atlanta Hoksa u polufinalu Istoka.
Australijski plejmejker je odigrao daleko od očekivanja, najviše podbacio sa linije za slobodna bacanja, zbog čega su mu se ismevali navijači, a zbog čega ga je trener Dok Rivers otvoreno kritikovao.
Već krajem avgusta Simons je poručio 76ersima da ne želi više da igra za tu franšizu, a sada je to putem svojih agenata i ponovio, preneo je dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski.
Još od druge polovine avgusta Simons nije u kontaktu sa Filadelfijom, te ne planira da se pojavi na prvoj prozivci pred početak nove sezone, koji je na programu 18. oktobra.
Dvadesetpetogodišnjak iz Melburna želi da ga Filadelfija trejduje, te se veruje da mu nije bitno u koju ekipu, već mu je jedina želja da promeni sredinu.
Zbog načina na koji to pokušava da uradi – odbijanjem da se pojavi na obaveznoj prozivci – Filadelfija može da ga papreno kazni. I ne samo za to, već i za naredne potencijalne prekršaje, odnosno ukoliko Simons nastavi da odbija poslušnost.
Prema tekućem ugovoru koji je potpisao leta 2020. godine njemu ove sezone sleduje oko 33 miliona dolara, od čega bi deo mogao da izgubi ukoliko bi Fila krenula da ga kažnjava prema pravilniku.
U međuvremenu, prema informacijama raznih američkih novinara, Filadelfija konstantno pokušava da pronađe partnera za trejd Simonsa, ali ne uspeva.
Razlog je taj što sve ekipe pokušavaju da iskoriste trenutno dosta nižu vrednost Australijanca od realne, dok 76ersi ne popuštaju i žele da za svoju zvezdu dobiju poštenu ponudu.
Nikola Jokić i Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Jokić nije ni u prvih pet?! /video/
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović i američki Klej Tompson - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Bogdanović za Sputnjik: Kritikujem sistem – zbog Srbije /video/
Američki košarkaš Kevin Lav - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Amerikanac ne dâ 60 miliona dolara – iako ih ne zaslužuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala