- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac ne dâ 60 miliona dolara – iako ih ne zaslužuje

© AFP 2023 / ETHAN MILLERAmerički košarkaš Kevin Lav
Američki košarkaš Kevin Lav - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Kevin Lav ne želi da se oprosti od 60 miliona dolara, koliko mu sleduje u naredne dve sezone prema ugovoru sa Klivlend Kavalirsima, iako na terenu ne prikazuje partije ni izbliza kvaliteta tog platnog ranga.
Lav je u Klivlend došao 2014. godine kako bi se pridružio Lebronu Džejmsu i Kajriju Irvingu, a sa tom ekipom je 2016. postao NBA šampiona.
Ipak, već nekoliko godina iskusni, sada već 32-godišnji krilni centar ne pruža partije koje se od njega očekuju, a najveći problem prave mu povrede.
Lav je prošle sezone odigrao samo 25 utakmica – pre toga 59, pa 21, pa 59 i 60...
Zbog toga – ali i činjenice da se ne uklapa u mladu strukturu Kavalirsa koju čine Kolin Sekston, Darijus Garland, Evan Moubli, Lauri Markanen, Džeret Alen i Ajzak Okoro – sve češće se pominjao otkup ugovora.
To bi značilo da bi Klivlend omogućio Lavu da bude slobodan u traženju nove sredine, ali bi Amerikanac morao da se odrekne određenog, najverovatnije pozamašnog dela ostatka dvogodišnjeg ugovora.
Ipak, kako javlja novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, Lav ni ne pomišlja o tome, pa vrednuje novac koji mu sleduje više nego neku drugu sredinu koja bi mu odgovarala.
Istini za volju, Klivlendovi navijači nemaju pravo da se ljute na Lava, jer je njihova franšiza sama „kriva“ za to što je nekadašnjem šampionu ponudila ugovor zbog kojeg se sada nalazi na njegovoj milosti i nemilosti.
Takođe, ne postoji šansa da Kavsi trejduju Lava, pošto nijedna od preostalih 29 ekipa u ligi ne bi ni pomislila da igrača njegovog trenutnog kalibra plaća 30 miliona dolara godišnje.
Došao u Ameriku i zaprepastio se: „Neko nema da jede, a nekome roditelji ne kupe nova kola”
Amerika je priznala – Dušan je najbolji! /foto, video/
„Ludi Srbin“ – otac košarke u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala