- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić nije ni u prvih pet?! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Janis Adetokumbo
Nikola Jokić i Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, potencijalni reprezentativac Srbije, obeležio je proteklu NBA sezonu briljantnim partijama koje su mu donele naslov najkorisnijeg igrača lige, ali u Americi ne postoji uverenje da bi on to mogao da ponovi.
Jokić je, čini se, spremniji nego ikad, možda po prvi put u karijeri zaista izgleda kao košarkaš, ali nova dimenzija u njegovoj karijeri ne nailazi na poverenje u američkoj javnosti.
Predviđanja za novu NBA sezonu daju njemu tek osmo mesto u trci za najkorisnijeg igrača lige, iako je taj naslov u prethodnoj dominantno zaslužio.
Najveći favorit za MVP priznanje je Luka Dončić, sledi Kevin Durent, a za njim Jokićev najveći rival na centarskoj poziciji – Džoel Embid.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Navijači šokirani Jokićevim izgledom – „da li je ovo filter?“ /foto/
Na četvrtom mestu favorita je dvostruki MVP i aktuelni šampion NBA lige Janis Adetokumbo, dok „petorku“ kompletira Stef Kari.
Ispred Jokića su smešteni još Lebron Džejms i Demijen Lilard, dok su se iza njega našli Devin Buker, prošlosezonski finalista i Trej Jang, saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti.
Pored kvota, reči su još okrutnije prema Jokiću, a u tome se istakla novinarka ESPN Kesidi Habart.
„Jokić je imao smisla u sezoni koja nije imala mnogo smisla, nadam se da nećemo imati odsustva igrača koliko smo imali, ali... Jokić ima neke šanse“, navela je Habart.
Ričard Džeferson, bivši košarkaš, naveo je da je važno za Jokića da dobro startuje sezonu, naročito pošto neće imati pomoć plejmejkera Džamala Mareja, koji se povredio još u prethodnoj takmičarskoj godini.
Slovenački košarkaš Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
SPORT
„Dončić sa nargilom i veseli Jokić? Opustite se...“
Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović tokom finala Evrolige protiv moskovskog CSKA. - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Obradović je rekao sve – bez pominjanja slučaja „Jokić“ /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Jokić: Ljudi, pa ja ne mogu da zakucam! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala