- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je Federer pokušao da „sipa so“ na Đokovićevu ranu?

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Švajcarski teniser Rodžer Federer na zanimljiv način je prokomentarisao neuspeh Novaka Đokovića da dođe do istorijskog uspeha i osvoji sva četiri Grend slema u jednoj godini, čime je naterao navijače da se zapitaju da li je uopšte bilo potrebno da išta komentariše.
Federer i Đoković su tokom karijera osvojili po 20 Grend slem titula, a samo jedan od njih dvojice je bio nadomak takozvanog kalendarskog slema.
Đoković je ove sezone osvojio prva tri – Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon – ali nije uspeo da kompletira kalendarski slem jer ga je u finalu US opena savladao Danil Medvedev sa 3-0 u setovima.
U međuvremenu, četrdesetogodišnji Švajcarac se nalazio kod kuće, oporavljajući od još jedne operacije kolena, treće za manje od dve godine.
Federer većinu vremena u poslednjih nekoliko godina provodi u svom domu, uz porodicu, češće snimajući reklame nego igrajući tenis, zbog toga što u svojim godinama ima mnogo muka sa povredama.
Ipak, ni kada je bio na svom vrhuncu nije uspevao ni da pomisli da će ostvariti ono na korak od čega je bio Novak, pošto nikada nije bio vlasnik titule na prva tri Grend slema u sezoni istovremeno.
Federer jeste uspeo da nekoliko puta osvoji tri Slema u sezoni, ali nikada nije prva tri, te nikada nije dolazio u Njujork sa takvim pritiskom kakav je imao Novak ove godine, jer su svi od njega maltene očekivali titulu.
„Ono što je Novak ostvario ove godine je ludo“, rekao je Federer, a onda pokušao da posavetuje Novaka, navodno znajući šta je bilo potrebno Đokoviću da ostvari uspeh koji je želeo, iako nikada nije bio u njegovoj situaciji.

„Potrebna mu je bila i sreća. Potrebni su mu bili i istrajnost i snaga“, dodao je Rodžer, potencijalno se skriveno hvaleći time da je znao šta je nedostajalo Đokoviću.

Tokom obraćanja Švajcarac je, međutim, priznao da Novakov san o kalendarskom slemu nije gotov, te da će isti uspeh imati šansu da ostvari i naredne sezone.
Jedna od prepreka bi mogao da mu bude upravo Federer, ali najverovatnije nikad više na ozbiljnom nivou, pošto trenutno nije poznato da li će se dvadesetostruki GS šampion uopšte vraćati na ATP turneju.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Đoković nije uspeo da uđe u istoriju, ali – nije kraj
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Medvedev govorio o Đokoviću: „Nemoguće je...“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
SPORT
Profesorka objasnila zašto je u redu da Novak polomi reket: „Prva ili druga noć bombardovanja...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala