- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Profesorka objasnila zašto je u redu da Novak polomi reket: „Prva ili druga noć bombardovanja...“

© AFP 2023 / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, našao se na meti žestokih kritika zbog svog ponašanja na terenu, naročito u momentima kada mu ne ide od ruke, što mu teško pada i često svoje nezadovoljstvo ispoljava na buran način.
Đoković će u svetskoj javnosti etiketiran kao sportista koji ima problem sa kontrolom besa, što je redovna tema kada god se dogodi momenat da srpski teniser urlikne ka tribinama ili polomi reket.
Iskaljivanje negativne energije je blagotvorno, dokle god se to vrši na način koji ne ugrožava bilo koga u okolini, ali Đokovićevi potezi ne nailaze na razumevanje.
Možda zato što oni koji ga osuđuju nisu prošli ono što je on?
Katarina Pijetlović, savetnica u Udruženju profesionalnih teniskih igrača, koje su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil, doktorka nauka i profesorka sportskog prava na mančesterskom Metropoliten univerzitetu, ukazala je upravo na tu činjenicu.
Ona je, uz navode da je „u redu razbesneti se i ponekad polomiti reket“, objavila i izvode iz ranijeg Đokovićevog intervjua.
„Bila je to prva ili druga noć bombardovanja. Tek smo zaspali, a onda se dogodila jaka eksplozija. Majka je ustala hitro i udarila glavom... Onesvestila se. Plakali smo zbog bombi, ali i zato što majka ne odgovara na naše pozive. Srećom, otac je uspeo da joj pomogne da se povrati. Pokupili smo naše stvari i otišli. Bilo je sve toliko glasno, nismo mogli da čujemo jedni druge. Otac je nosio braću, majka je nosila druge stvari. Ja sam se okliznuo, pogledao sam ka zgradi i video avione kako lete, bacaju nešto i osetio kako se tlo trese. To je jedna od najtraumatičnijih slika koje sam video u detinjstvu. I uvek je sa mnom“, rekao je Đoković.
Bes.. Veoma važna tema u Đokovićevom životu.
„Koristio sam bes tako da me napaja da budem uspešniji u tenisu. Promenilo se to, nemam tu emociju više. Nikada neću da zaboravim šta se dogodilo, ali ne mislim da je dobro za bilo koga da bude zarobljen u besu... Samo, nisam razumeo kako se velike države udružuju i bombarduju male... Bespomoćni ljudi na ulicama... Nisam mogao da razumem, nema opravdanja za to. To je mene i sve u Srbiji činilo veoma besnim. Ti ožiljci su i dalje sa mnom“, govorio je Đoković.
Đoković je zapadnoj javnosti pokušao da pokaže deo svog detinjstva, videli su kako je izgledalo sklonište u kom se krio sa porodicom od NATO bombi, ali... Neko to ne može da razume...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Novak je naterao Ameriku da se seti sveg zla koje je nanela Srbiji /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Neprijatelj u gostima – već 13 godina /video/
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala