Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

© Sputnik / SputnjikSrđan Đoković, otac Novaka Đokovića
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Srđan Đoković je bio gost sportske redakcije Sputnjika. Otac najboljeg tenisera sveta govorio je o brojnim temama, kao što su Novakov dolazak na svetsku scenu nedugo nakon NATO bombardovanja, kritike koje dolaze sa Zapada, trenutna situacija na Kosovu i Metohiji...

U opširnom razgovoru, Srđan Đoković je uputio niz poruka, s namerom da istakne da je krajnje vreme da se srpski narod ujedini i koncentriše oko nacionalnog interesa, nasuprot ličnom, koji, kako sa ogorčenjem ističe, preti da uništi Srbe.

Jedna od tema o kojoj su Spasoje Veselinović i Luka Nikolić govorili sa Srđanom Đokovićem bio je Novakov dolazak na veliku scenu.

„Novak je jedno neviđeno čudo. On se pojavio u najgore vreme za Srbiju i srpski narod – u vreme bombardovanja, sankcija, nipodaštavanja i ugnjetavanja... Zamislite vi da dvadesetak najbogatijih zemalja na svetu bombarduje jednu malu Srbiju. U svim tim nedaćama pojavio se Novak, kao da ga je Bog poslao da pokaže da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, već da smo deo stare evropske civilizacije i da nemamo čega da se stidimo“, rekao je Đoković za Sputnjik.

Utisak je da što je Novak bio uspešniji, to su kritike bile glasnije, a bizarno je i to što se neretko osporava i njegova borba za bolje uslove celog teniskog sveta.

„Apsolutno mu to ništa ne smeta. Poznat je onaj srpski inat i čini mi se da, što mu više izmišljaju neke stvari koje nemaju veze sa istinom i sa mozgom, on igra sve bolje i bolje. On hoće da pokaže da tenis nije samo teniska igra, već da je tenis – život. Da je život za tih nekoliko hiljada fantastičnih mladih igrača za koje se on bori. Mnogo je teže zato što nema podršku Federera i Nadala, što je stvarno meni neverovatna činjenica... kao da nisu već uzeli dovoljno para, pa im je potrebno još par miliona, par milijardi... Ne znam o čemu se radi, ali da Novaku ne pruže podršku za nešto što je opšte dobro za te ljude koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, za mene je stvarno neverovatna enigma“, objašnjava Đoković.

​Od posebnog značaja je oduvek bio Novakov odnos prema nacionalnim obavezama. Nikada nije bežao od odgovornosti da rizikuje i najviše učini upravo za svoju zemlju.

Srđan Đoković ističe da „kod Novaka preovladava opšte dobro, a ne lični interes“ i podstiče narod da svoj način razmišljanja približi pomenutom.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

„Kada je su u pitanju njegov narod i zemlja, tu kompromisa nema. Apsolutno su kod njega i njegove porodice na prvom mestu država i nacionalni interes. To je nešto što se kod nas potpuno izgubili. Mi smo potpuno pogubljeni i ja ne znam dokle će ovo da traje, da je lični interes iznad nacionalnog. Dok je to tako, mi (kao narod) nemamo nikakve šanse za bilo kakav napredak. Ljudi, krajnje je vreme da se ujedinimo, jer se svi naši neprijatelji hrane srpskom neslogom i vrlo dobro znaju da uvek mogu da potkupe nekoga i da taj uruši sve ono za šta smo se kao narod i država borili. Krajnje je vreme da se nacija i narod vrate na prvo mesto, a da se lični interes baci u drugi plan. Jer, bez toga, nemamo nikakve šanse za opstanak. Ljudi, mi nestajemo, gotovo je...“.

Govorilo se i neprestanim napadima zapadne javnosti na uspehe srpskog tenisera.

„Ceo svet, milijarde ljudi na svetu znaju da je on najbolji svih vremena i da je najbolji sportista ove i prošle godine – i? Ako oni misle da je nešto drugačije, neka misle, ali ogromna većina sveta, devet desetina sveta, misli drugačije. Ko misli da je ovo uspeh, a misli 97 odsto Srba i normalnog naroda na čitavoj zemaljskoj kugli, misli. Ko ne misli, neka ostane u blatu u kojem se nalazi“, jasan je bio Srđan Đoković.

Ceo intervju sa ocem najboljeg tenisera sveta pogledajte na našem Jutjub kanalu.

Đoković za dobra dela dobija „šamare“

Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Mentalna gromada iz Srbije koje se plaši ceo svet /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala