Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Košarkašice pred Ameriku: Nema predaje, ne plašimo se!

© REUTERS / SERGIO PEREZKošarkašice Srbije – OI Tokio
Košarkašice Srbije – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Košarkašica Srbije Ana Dabović izjavila je da moraju da odigraju najbolju utakmicu ikad ako žele da budu u mogućnosti da pobede Sjedinjene Američke Države u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.
Izabranice Marine Maljković u borbi za finale u petak od 6.40 igraju protiv SAD, tima koji je poslednji poraz na OI doživeo u polufinalu 1992. godine od Sovjetskog Saveza.
„Nemam šta mnogo da kažem sem da bi pobeda protiv Amerikanki bilo još jedno čudo koje smo napravile. Nema razloga da se predajemo ili plašimo. Svesne smo da moramo odigrati najbolju utakmicu ikada ako želimo da budemo u mogućnosti da pobedimo. Potrudićemo se da to i uradimo. U svakom slučaju želimo da uživamo što smo u polufinalu i nadam se da ćemo uživati na utakmici. Naš tim to zaslužuje“, rekla je Dabović Tanjugu.
Pre utakmice pričala je i Tina Krajišnik koja je istakla da su u timu svesne kvaliteta Amerikanki, ali i da se one uvek bore do kraja.
„Biti u četiri ekipe na Olimpijskim igrama je veliki uspeh, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraja. Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima. Verujem da ćemo se dobro spremiti i ući motivisano i zašto da ne, pokušati da im prekinemo pobednički niz na Igrama. Mi smo tim koji ima mnogo kvaliteta ali istrajnost, borbenost i energija su aduti koji će nam sigurno pomoći i u polufinalu“, rekla je Tina za KSS.
Srbija je na Igrama u Tokiju u grupnoj fazi slavila protiv Kanade i Koreje, a doživela poraz od Španije, pre nego što je u četvrtfinalu ostvarila trijumf protiv Kine.
„Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati“, rekla je je Ivon Anderson.
U drugom polufinalu od 13 sati sastaće se Japan i Francuska. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji osvojila titulu šampiona Evrope.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Dončić besneo: Nadam se da ste srećni!
Luka Dončić i Nikolas Batum – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Luka i Slovenci kroz dramu poraženi od Francuza!
Ana Dabović - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Sve Anine „bombe“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala