Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Sve Anine „bombe“ /video/

© AP Photo / Eric GayAna Dabović
Ana Dabović - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Košarkašice Srbije su nas već navikle na neizvesne završnice mečeva, uzbudljive momente koji se pamte, a u tome prednjači Ana Dabović, jedna od najboljih košarkašica našeg tima koja gotovo uvek nađe pravo rešenje za teške situacije.
Sjajna Novljanka je već godinama deo nacionalnog tima Srbije, sa Jelenom Bruks i Sonjom Vasić čini veliku trojku srpske ekipe, a upravo su trojke u poslednjih nekoliko meseci postale njen zaštitni znak.
Tim selektorke Marine Maljković se u borbi za polufinale olimpijskog turnira sastao sa Kinom i ponovo je izgledalo da će pobednik biti rešen u poslednjim minutima.
Košarkašice Srbije – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Košarkašice u polufinalu Olimpijskih igara!
Srbija je čak bila u zaostatku, pomalo je delovalo da ne postoji pravo rešenje za agresivnu i brzu ekipu Kine, ali je na scenu stupila Ana.
Pet poena prednosti imala je Kina u drugom minutu poslednje deonice, napad Srbije je bio težak, konfuzan i prazan, ali je lopta nekako stigla do Dabovićeve koja je sa devet metara ispalila loptu i pogodila samo dno mrežice.
Sa Aninom „bombom“ su se tokom takmičenja upoznale i Kanađanke.
Slučajnost? Ne bi se reklo!
Dabovićeva je na nedavnom Evropskom prvenstvu, odakle se Srbija vratila sa zlatnom medaljom, demostrirala da može da pogodi trojku sa velike udaljenosti, čak i nekoliko njih u nizu.
Sa tim su se suočile košarkašice Francuske, u velikom finalu, kada je Ana pogodila trojku gotovo identičnu onoj protiv Kine.
Slučajnost? Nije ni to! Arhivski snimci nas podsećaju da je Dabovićeva „pržila“ mrežice sa velike udaljenosti i tokom klupske karijere, a pamti se njena trojka u dresu Fenerbahčea.
Vredi istaći, u jednoj utakmici Evrolige ubacila je čak šest trojki iz osam pokušaja.
Tokom karijere, Ana je nastupala i u ženskoj NBA ligi, noseći dres Los Anđeles Sparksa pa je i američka publika mogla da vidi kako izgleda njena dalekometna paljba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala