Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Bronzana Tijana za Sputnjik: Kao da se svet srušio, ali bila sam spremna da se pobijem

© AP Photo / Themba HadebeTijana Bogdanović – Olimpijski igre u Tokiju
Tijana Bogdanović – Olimpijski igre u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Pratite nas
Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović govorila je za Sputnjik o osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Bogdanovićeva je u prvom kolu doživela neočekivani poraz od Špankinje, te je joj je bilo potrebna da rivalka uđe u finale kako bi imala šansu u repasažu. To se i dogodilo, Tijana je dobila drugu šansu i znala je kako da je iskoristi.
„Srećna sam i ponosna. Žao mi je što sam izgubila u prvom kolu, ali bio je težak žreb i na kraju je protivnica iz Španije dokazala da je zaslužila da bude na postolju. Bila je odlična i zato sam dobila drugu šansu da se borim u repasažu“, rekao je Bogdanovićeva na početku razgovora za Sputnjik.
Tijana se u repasažu borila protiv Kineskinje i Japanke, i prilično rutinski je ostvarila pobede.
© AP Photo / Themba HadebeTijana Bogdanović – Olimpijske igre u Tokiju
Tijana Bogdanović – Olimpijske igre u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Tijana Bogdanović – Olimpijske igre u Tokiju
„Zaista sam bila motivisana i odlučna da se pobijem i da osvojimo tu bronzu. Ovo je najduži olimpijski ciklus do sada, trajao je pet godina, pet godina su se skupljali bodovi i hvala Bogu uspeli smo direktno da se kvalifikujemo“.
Bogdanovićeva otkriva da joj nije bilo nimalo lako posle poraza u prvom kolu.
„Poraz mi je jako teško pao, kao da se ceo svet u trenutku srušio, bila sam jako tužna, ali onda sam se setila da postoji repasaž, da nije kraj sveta i da možemo imati šansu da se borimo bar za bronzanu medalju. Tako da sam rekla da tu nije kraj, da možemo da nastavimo da se borimo i tako je i bilo. Zahvalna sam što sam dobila drugu priliku i zaslužila medalju“, kaže Bogdanovićeva.
Srpska tekvondoistkinja jedina među koleginicama i kolegama individualnim sportistima može da se pohvali sa dve medalje na različitim Igrama.
Za Sputnjik je objasnila razliku između srebra iz Rija i bronze u Tokiju.
„Mnogo je drugačije bilo u Riju, bila sam najmlađi sportista, svega 18 godina i nisam imala nikakav pritisak, ništa da izgubim. Bilo je skroz drugačije, sada sam već dosta iskusnija, prošlo je pet godina i već imam jednu olimpijsku medalju. Tako da više nije samo pritisak od drugih ljudi, već i od same sebe, da ja mogu, da zaslužujem medalju posle pet godina gde je bilo, ne samo treninga, već i privatnih i 'unutrašnjih' prepreka da se tako izrazim. Bilo je dosta uspona i padova, ali uspela sam“, zaključila je Tijana Bogdanović za Sputnjik.
Tijana Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Bronzana Tijana – druga medalja za Srbiju u Tokiju!
Tijana Bogdanović sa bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Jedan dan, dve medalje – i tri prsta! /video/
Odbojkašice Srbije u meču sa SAD - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srbija furiozna na početku Olimpijskih igara!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala