Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Jedan dan, dve medalje – i tri prsta! /video/

© REUTERS / MURAD SEZERTijana Bogdanović sa bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju
Tijana Bogdanović sa bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Prvog dana Olimpijskih igara Srbija je imala ne jedan, već dva razloga za slavlje, a sve je završeno sa tri prsta i puno emocija.
U jutarnjim časovima prvu medalju Srbiji je doneo strelac Damir Mikec, koji je krunisao veličanstvenu karijeru medaljom sa Olimpijskih igara.
„Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali!“, rekao je srebrni Mikec.
Iako je delovalo da će to biti to što se tiče medalja za našu zemlju prvog dana, veliki povratak napravila je tekvondistkinja Tijana Bogdanović.
Bogdanovićeva je izgubila prvi meč na Igrama, ali onda posle dugog dana uspela da kroz repasaž dođe do borbe za bronzu.
U tom meču je razbila Japanku Miju Jamadu sa 20:6 i momentalno krenula u veliko slavlje.
Uzviknula je „Tooo!“ i otišla u zagrljaj selektora Dragana Jovića, pa se zatim triput prekrstila i krenula u slavlje druge olimpijske medalje u karijeri, nakon srebra iz Rio de Žaneira.
„Jako sam srećna zbog medalje, srećna sam što sam dobila priliku da se borim za odlične ja ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir“, rekla je Bogdanovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala