Srbin u centru sukoba američke „sile“ i turskog ponosa

© Foto : fiba.basketballIgor Kokoškov tokom meča protiv Finske, njegovog prvog na klupi reprezentacije Srbije
Igor Kokoškov tokom meča protiv Finske, njegovog prvog na klupi reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Igor Kokoškov, srpski trener, selektor Srbije i trener Fenerbahčea, i dalje je glavna tema u turskoj sportskoj javnosti, pošto je objavljeno da je na dobrom putu da napusti Tursku i da se vrati u Ameriku.
Sjajni stručnjak se prošle godine vratio u Evropu posle dve decenije provedene u Americi i preuzeo je Fenerbahče.
Ipak, pojavile su se informacije da Dalas Meveriksi žele da mu ponude posao pomoćnog trenera u stručnom štabu prvog trenera Džejsona Kida.
Genezu slučaja je pokušao da izvede turski novinar Ismail Šenol.
„Letos je sedam od 30 NBA timova promenilo glavnog trenera. Ime Kokoškova nikada nije pominjano u tom krugu. Imalo je više smisla da je ostao u Americi kao pomoćni trener nego što je došao u Evropu“, naveo je Šenol.

Zašto Dalas?

„Dalas prolazi kroz teške periode. Ključ svega je uloga savetnika vlasnika Marka Kjubana Boba Vulgarisa. Nakon odlaska Dona Nelsona oni moraju da nađu način da obraduju Luku Dončića. Najbolji način je regrutovanje njegovog bivšeg selektora u Sloveniji – Igora Kokoškova“.

Šta je korak za Fenerbahče?

„Važno je da zaštite svoju investiciju u ovoj sezoni. Iako trener ima važnu ulogu u formiranju ekipe, tim sa takvim budžetom ne sme da bude poveren treneru koji želi da ode. To nije stvar sa kojom se može rizikovati. Primoravanje trenera da ode bi bilo pogubno takođe, moglo bi da uništi neke veze koje su građene godinama. Za Fenerbahče bi sve moglo da bude i dobro. Problem bi bio ukoliko bi Nando de Kolo želeo da ode, a sa novim trenerom bi klub mogao da podigne na novi nivo“.

Dvostruki aršini?

„Dalas ne bi ni pokušao da dovede nekog trenera koji je pod ugovorom sa nekim timom u NBA ligi. Bili bi kažnjeni. Kada je u pitanju Evropa, to je drugačije, ali ugovori igrača i trenera u Evropi se moraju poštovati“, zaključio je Šenol.
Igor Kokoškov tokom meča Fenerbahče – CSKA u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Potres u Turskoj zbog Srbina i Amerike: „Procenjujemo...“
Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
Igor Kokoškov, srpski košarkaški trener - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Kokoškov govorio o odluci Jokića da odbije poziv Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala