Kokoškov govorio o odluci Jokića da odbije poziv Srbije

© Foto : KSS/Nebojsa ParausicIgor Kokoškov, srpski košarkaški trener
Igor Kokoškov, srpski košarkaški trener - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da se ne stavi na raspolaganje srpskom timu za predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre i potencijalno Olimpijske igre.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Olimpijske igre u Tokiju
U Denveru se priča o Jokiću i Srbiji – uz „zabrinutost“
Kokoškov je otvoreno govorio o slučaju Jokić.
„Moj zadatak je da budem u kontaktu sa igračima, tako i sa Nikolom. Do pre nekoliko dana je igrao plej-of. Moja obaveza je da pričam sa Nikolom, nećemo preko novina. Dobiću od njega informacije. Nema nagovaranja, svi ovi momci su bili tu godinama za reprezentaciju, nisu dovodili ništa u pitanje“, rekao je Kokoškov.
On je apostrofirao da je Jokić ambasador Srbije i da uvek je radio veliku stvar.
„Ja neću da budem cinik i neću da kažem da je svejedno bez njega. Moja želja je da igra i često zaboravimo da igrači imaju svoj život i probleme. Čuću se sa Nikolom i fokusiraću se na igrače koji su tu. Moramo da imamo pozitivnu energiju i da podržimo ove momke“, rekao je Kokoškov.
U NBA ligi i dalje nastupa Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, koji još nije doneo odluku.
„Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo to smo mi“, dodao je selektor.
Jokićevu odluku je prokomentarisao i Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije Srbije.
„On je ambasador Srbije, igrao je mnogo utakmica sa mnogo minuta. Ako ne bude igrao, biće minus i biće nam žao. Ali to je njegova odluka i moramo da je poštujemo. On je propustio samo jedno takmičenje i treba imati razumevanja jer će igrati narednih deset godina. Svi znamo ko je Nikola i moramo to da prihvatimo“, rekao je Teodosić.
Košarkaši Srbije putuju u Atinu na Arkopolis kup, a Kokoškov na put vodi Bobana Marjanovića, Nemanju Bjelicu, Stefana Jovića, Dejana Davidovca, Ognjena Dobrića, Vanju Marinkovića, Danila Anđušića, Filipa Petruševa, Dalibora Ilića i Dragana Milosavljevića. 
U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov i Marko Gudurić, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.
Na spisku nema povređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića i Ognjena Jaramaza, a odmor je dobio i Vasilije Micić.
► Jokić neće igrati za Srbiju!
► Zašto je Jokić „morao“ da odustane od Srbije – dvaput za četiri godine?
► Mirotić zablistao i proslavio titulu sa legendom – uz tri prsta /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala