Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

U Denveru se priča o Jokiću i Srbiji – uz „zabrinutost“

© Foto : FIBASrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, zvanično najbolji košarkaš NBA lige, našao se na spisku reprezentativaca Srbije za kvalifikacije za Olimpijske igre, ali i samo završno takmičenje, međutim pitanje je da li će njega biti u dresu Srbije, bar prema pisanjima medija u Denveru.
Nikola Jokić nezadovoljan odlukom sudije tokom utakmice protiv Majamija - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Šta bi tek bilo da se Jokić ne preziva tako...
Majk Singer, reporter Denver posta, pokrenuo je temu nastupa Jokića za reprezentaciju, prenoseći navode svojih izvora.
„Nagetsi će podržati Jokićevu odluku, kakva god ona bila, ali tim ima realnu i validnu zabrinutost u vezi sa njegovim odmorom i oporavkom ovog leta“, naveo je Singer.
On je podsetio da je Jokić od 1. avgusta prošle godine, kada je počeo finiš prethodne sezone, odigrao 109 od mogućih 109 utakmica.
Uz to, Jokić je treći u celoj NBA ligi prema broju minuta provedenih na terenu, ukupno 2488, a sasvim sigurno je da bi ih bilo i više da je Denver uspeo da prođe polufinale plej-ofa Zapadne konferencije.
Podsetimo, selektor Srbije Igor Kokoškov je uvrstio Jokića na spisak reprezentativaca, ali se o tome potom nije govorilo, osim u momentu završetka NBA sezone za srpskog centra.
On je upitan da li će zaigrati na Olimpijskim igrama, odnosno kvalifikacijama za Olimpijske igre, odgovorio sa „ne znam“, što je u delu srpske javnosti odmah shvaćeno kao odbijanje, što, bar zvanično, nije slučaj. 
O košarkaškoj reprezentaciji i predstojećim izazovima nedavno je za Sputnjik sport govorio Miroslav Raduljica, gostujući u emisiji Miljanov korner.
► Američke zvezde imaju telohranitelje, a Jokić – braću /video/
► Bogdanova družina šokirala nesuđenog „Jokića“! /video/
► Đorđević doneo titulu posle 20 godina – pa nije dobio novi ugovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala