Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke

© Foto : FIBASrpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije
Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov uskoro bi mogao da se vrati u NBA ligu i, najverovatnije, napusti nacionalni posao.
Kokoškov se nalazi jako blizu pozicije pomoćnog trenera u ekipi Dalas Maveriksa, preneli su američki mediji.
Četrdesetdevetogodišnji stručnjak se prošle sezone u potpunosti vratio u Evropu kada je preuzeo turski Fenerbahče i selektorsku poziciju Orlova.
Boravak u Evropi mu, međutim, nije doneo uspeh, pošto je imao klupsku sezonu ispod očekivanja, dok je sa Srbijom doživeo debakl u kvalifikacijama za Olimpijske igre.
Dalas bi mogao da postane nova sredina za Kokoškova najviše zbog njegove saradnje sa Lukom Dončićem, reprezentativcem Slovenije i jednim od najboljih košarkaša planete, sa kojim je Kokoškov sarađivao dok je vodio tu nacionalnu selekciju.
Dončić i Kokoškov su 2017. godine pobedili Srbiju i osvojili Evropsko prvenstvo, a srpski trener je umalo draftovao Luku 2018. godine kada je bio šef stručnog štaba Finiks Sansa.
Taj posao bio je jedini u vidu prvog trenera u njegovoj NBA karijeri, dok je prethodno kao asistent radio u Juti, Orlandu, Klivlendu, Finiksu, Detroitu, Klipersima i Mizuriju.
Sa Pistonsima je 2004. postao NBA šampion, a pre odlaska u Ameriku 1999. godine radio je u OKK Beogradu i sa mlađim kategorijama Partizana.
Ukoliko se odluči na novi odlazak u SAD, Kokoškov će morati da podnese ostavku na poziciji trenera Fenerbahčea, dok će, najverovatnije, završiti i epizodu u reprezentaciji Srbije, za koju je već kontaktiran Svetislav Pešić.
Turski mediji su u međuvremenu već preneli informaciju da su se Fener i Kokoškov razišli, te da im je javio da mu stvari pošalju na novu adresu – u Teksasu.
U Dalasu će se priključiti Džejsonu Kidu, čuvenom plejmejkeru koji će od ove sezone prvi put voditi Maverikse i Dončića, te pokušati da nadmaši ispadanje u prvoj rundi plej-ofa Zapada iz prethodne dve godine.
Ipak, za sada ništa nije zvanično, pa će Kokoškov i Dončić morati da sačekaju na novoj saradnji, dok je selektorsko mesto naše reprezentacije – (ne)popunjeno.
Nurkić hteo da vakciniše celu BiH, ali mu američki zakon to nije dozvolio: „Ljudski rod je omanuo“
„Ovo je patetično“ – bura u Americi jer novinar nije dobio odgovor na pitanje
U ponoć po pivo – Jokić u Italiji na posebnom zadatku /foto/
Greg Popovič – selektor košarkaške reprezentacije SAD - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Vreme je da Amerika čuje vapaje i pogleda ka Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala